joi, august 5, 2021

Scandal de proporții la spitalul din Râmnicu Sărat. Doctorul primar Paul Eugen Rânja a fost filmat pe ascuns în timp ce-i spunea la telefon unui superior că unitatea medicală e nevoită să refuze internarea

unor pacienți grav bolnavi din cauza lipsei de bani. Mai mult, medicul pomenește și de un posibil caz de malpraxis, informează ramnicpress.ro.

“Noi trimitem acasă urgenţele care mor la domiciliu”- este declarația cutremurătoare a unui medic de la spitalul din Râmnicu Sărat. E un fragment dintr-o conversație înregistrată de un pacient. Medicul căruia îi aparțin cuvintele este anchetat acum de superiori. Bărbatul susţine că au fost vorbe aruncate la nervi şi că discuţia era una privată.

“El are glicemie 200. Asta nu e urgență, doamnă! Noi trimitem acasă urgențele care mor la domiciliu!

Asta nu e o urgență!” Acesta este un fragment dintr-o conversaţie telefonică pe care medicul de gardă Paul Rânja a avut-o cu o colegă. Discuţia a fost înregistrată chiar de pacientul diabetic despre care vorbea doctorul.

Bolnavul venise cu trimitere, să fie internat 7 zile, pentru analize. Însă medicul voia să îl ţină în spital doar o zi, pe motiv că nu era un caz urgent.

Medicul spune că afirmația e scoasă din context. Până la urmă, pacientul a rămas internat o săptămână. Deşi îi ia apărarea medicului, conducerea spitalului a început o anchetă.

Conversaţia telefonică de la care

a pornit scandalul are încă un fragment şocant. Medicul menţionează un bolnav care venise la spital cu trimitere de la medicul de familie, pentru analize. A fost văzut de un alt medic şi a murit la numai două ore după ce a plecat acasă.

Managerul spitalului din Râmnicu Sărat susține ca nu are probleme cu finanțarea și că nu se pune problema să facă economii, mai ales când e vorba de urgențe. De fapt, unitatea medicală chiar a reuşit, din surse proprii, sa reabiliteze două secții ale unității medicale.

Ultimele stiri

Parteneri