vineri, mai 27, 2022

Dieta 20/20 aparține doctorului Phil McGraw, un obișnuit al emisiunilor lui Oprah Winfrey, show de televiziune care l-a făcut celebru în toată lumea. El a creat această dietă inedită, care se numește 20/20. Surprinzător este că dr. Phil nu este nutriționist, ci psiholog.

Așa cum intuiți, aveți voie să consumați un număr fix de alimente, 20 mai exact. Sunt alimente care se digeră mai greu, organismul va depune efort să le digere un timp mai îndelungat și în felul acesta, metabolismul va fi accelerat.

Te-ar mai interesa: Transpiri în exces? Iată cum poți combate hiperhid...

Asemeni altor planuri alimentare, dieta 20/20 are 4 faze. Iată care sunt exact și ce alimente ai voie să consumi, pentru a avea rezultatele dorite.

Ce presupune Dieta 20/20

FAZA 1 dureaza 5 zile si poți consuma EXCLUSIV cele 20 de alimente din această listă:

– ulei de cocos

– ceai verde

– muștar

– ulei de măsline

migdale

– mere

– năut

– prune uscate

– verdețuri

– linte

– unt de arahide

– fistic

– stafide

– ouă

– iaurt

– pește cod

– secară

– brânză tofu

– praf de zer

Potrivit dr. Phil, trebuie să ai o pauză alimentară de 4 ore.

Te-ar mai interesa: Te confrunți cu insuficiența cardiacă? Iată care s...

În FAZA 2, urmează 5 zile de susținere. În acest moment, ai voie sa incluzi alte alimente – piept de pui, ton, orez brun, ovaz, morcovi, roșii, ciuperci, caju, afine. În această perioadă, trebuie să ai grijă ca măcar 2 alimente pe zi să fie din lista celor 20.

Continui sa mănânci câte 4 mese pe zi, la diferența de 4 ore, timp de 5 zile.

În FAZA 3, mănânci câte 4 mese pe zi, la diferență de 4 ore, timp de 20 de zile, în care ai voie să ”trișezi” de două ori pe săptămână, dar înțelept, nu este cazul să distrugi tot ce ai realizat, dar nici să nu mai poți de poftă.

Te-ar mai interesa: Vertijul, doar o amețeală? Iată ce trebuie să știi...

În această perioadă, poți include în alimentație avocado, cartofi, zmeură, ciuperci, spanac, quinoa, fasole neagră.

FAZA 4: Dacă ai slăbit până în acest moment, începi faza de menținere. Dacă încă nu ai dat jos cât voiai, repetă din nou cele 3 faze.

Odată ce ai atins greutatea dorită, vei continua să mănânci potrivit obiceiurilor pe care le-ai dobândit în ultima perioadă, ne mai sfătuiește dr. Phil.

Te-ar mai interesa: Ziua Igienei Menstruale. Menstruația – un su...

*Acest articol are caracter informativ și educațional și nu poate substitui consultul medical de specialitate. Vă mulțumim!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private