Sari la conținut

Dietă: 5 sfaturi pentru a pierde rapid grăsimea de pe burtă

Dieta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
dieta restrictiva

Dietă: 5 sfaturi pentru a pierde rapid grăsimea de pe burtă

Ești îngrijorată de talia ta? Grăsimea abdominală, aerofagia, problemele de tranzit… sunt adesea rezultatul unei alimentații nepotrivite.

Pentru cei care vor să scape de burtă, nu există altă cale decât să slăbească. O modalitate bună de a vă monitoriza progresul este să vă calculați IMC la intervale regulate.

Care este cea mai bună dietă pentru a pierde grăsimea de pe burtă?
Dieta de bază ar trebui să fie compusă din:

  • Fructe ;
  • Legume;
  • Produse lactate:
  • Proteine animale ;
  • Pește ;
  • Carne sau ouă ;
  • Alimentele bogate în amidon;
  • Grăsimi de bună calitate: uleiuri vegetale (cu excepția uleiului de arahide) și pește gras.
  • Fiecare masă include o legumă crudă și o legumă gătită. Nu aveți nevoie de o dietă drastică pentru a vă pierde burta, ci doar de o alimentație echilibrată.

Doctorul Boris Hansel, endocrinolog la Spitalul Bichat din Paris a oferit un mic sfat: permiteți-vă câteva plăceri alegându-vă alimentele „moi”.

Ciocolată, cârnați, un pahar de vin roșu? Orice este permis, după ce evaluați că este un aliment pe care doriți cu adevărat să îl păstrați. În acest fel, eliminăm tot ceea ce este de prisos, mâncat mecanic din simplitate sau din necunoaștere a ceea ce conține alimentul”, continuă Dr. Hansel. „Evident, nu aveți decât un singur aliment preferat, dar îl puteți schimba.

Sfatul nr. 1 pentru un stomac plat: consumă cereale

În practică: consumați-le la micul dejun, în cantități moderate (100-150 g greutate gătită, adică 30-50 g crudă), optând pentru cereale cu un indice glicemic moderat, care sunt cel mai bine tolerate de intestine: orez basmati, paste albe al dente, quinoa, spelta mică, polenta, hrișcă.

Sfatul 2 pentru un stomac plat: puneți accent pe fibre

În ciuda efectului lor potențial iritant, fibrele favorizează pierderea în greutate. Trebuie pur și simplu să vă controlați consumul. Alimentele bogate în fibre sunt cele care vă ajută să slăbiți cel mai mult: legumele (linte, năut, fasole, fasole albă și roșie etc.), legumele, fructele și anumite cereale.

„De multe ori, legumele nu sunt consumate pentru că nu ne gândim la ele. Este recomandabil să le consumăm de cel puțin două-trei ori pe săptămână”, ne sfătuiește doctorul Boris Hansel.

Sfatul nr. 3 pentru un stomac plat: mâncați o masă ușoară

Aceasta este cheia pentru a destoca – aportul de energie, mai ales când provine din carbohidrați, se stochează mai ușor în timpul nopții – și pentru a nu accentua balonarea în timpul zilei.

În practică: fără carbohidrați seara!

Renunțați la alimentele bogate în amidon și serviți la desert un ceai de plante aromatizat. În meniu trebuie să se găsească legume și 80 până la 100 g de pește sau carne slabă. Pentru a continua, încercați să luați o gustare în jurul orei 17.00: 1-2 fructe proaspete sau fierte și, eventual, câteva oleaginoase (migdale, nuci etc.) sau 1-2 pătrățele de ciocolată neagră cu un conținut de minimum 70% de cacao.

Sfatul nr. 4 pentru un stomac plat: consumați fructe în afara meselor

Acest lucru vă permite să profitați de beneficiile lor, evitând în același timp fermentarea care provoacă gaze. Majoritatea fructelor sunt bogate în fructoză legată de fibre (fructo-oligozaharide) și uneori conțin polioli, două zaharuri fermentabile.

În practică: limitați-vă la 2-3 porții pe zi, dimineața sau la gustare.

Sfatul nr. 5 pentru un stomac plat: micul dejun anglo-saxon

Acesta este momentul să faceți plinul de energie fără să vă saturați prea tare: apetitul va fi moderat pentru întreaga zi și caloriile folosite. Pentru binele siluetei și al digestiei, ar trebui să nui consumați la micul dejun produse de patiserie, dulceață, cereale cu lapte.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel