luni, noiembrie 28, 2022

În prezent, stilul de viață nesănătos și programul încărcat sunt cele mai mari surse de stres. Problemele de zi cu zi și presiunea pot duce la afecțiuni grave, care se vor manifesta în plan fizic.

Deoarece stresul se află la baza multor probleme de sănătate, reducerea nivelului de stres este esențială pentru redobândirea echilibrului.

Stresul ne afectează atât din punct de vedere psihic, cât și din punct de vedere fizic, întrucât între corp și minte există o legătură foarte puternică.

Te-ar mai interesa: De ce e bine să mănânci semințe de floarea-soarelu...

Din fericire, alimentația poate fi un real ajutor. Anumite alimente au, în mod natural, proprietăți de relaxare și diminuare a stresului.

Top 9 alimente pentru reducerea stresului

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie cele 9 alimente benefice pentru reducerea nivelului de stres și anxietate.

„Știm cu toții că felul în care alegem să mâncăm ne influențează starea de spirit, fizicul și starea generală de sănătate. Aşa că, data viitoare când vă simţi stresați şi copleșiți de tot ce aveți de făcut, încearcați să înlocuiți mâncarea procesată cu alimente nutritive. Astea sunt câteva opțiuni sănătoase pe care le puteți încerca.

Te-ar mai interesa: De ce apar durerile de genunchi și care sunt cele ...

Fulgii de ovăz – Carbohidraţii complecşi din fulgii de ovăz cresc nivelul de serotonină şi au un efect de calmarea asupra creierului, deoarece au un nivel ridicat de antioxidanţi.

Portocalele – În momentul în care suntem stresaţi, corpul nostru eliberează mai mulţi radicali liberi, iar vitamina C ajută la neutralizarea acestora.

Nucile – Conţin acid alfa-linolenic şi omega 3 care are rolul de a preveni fluctuaţile hormonilor de stres şi de a proteja împotriva schimbărilor stărilor de emoţionale.

Te-ar mai interesa: O tânără de 23 de ani s-a trezit din comă, în mod ...

Fructele de pădure – Sunt o bogată sursă de antioxidanți ce ne ajută în ameliorarea stresului și o sursă foarte bună de vitamina C care ne ajută să ne menţinem nivelul de cortizol sub control.

Ciocolata neagră – Știm că ciocolata ne îmbunătățește starea de spirit atunci când avem o dispoziție proastă, asiguraţi-vă doar să alegeţi o ciocolată cu un procent de peste 70% cacao, bogată în antioxidanţi.

Te-ar mai interesa: De ce rămân bărbații în căsnicii nefericite: 6 mot...

Ceaiul de muşeţel – o alegere perfectă pentru un somn liniștitor, însă îl puteți bea de fiecare dată când vă simțiți stresați, pentru că este o bătură cu efect calmant.

Brânza de vaci – Poţi opta pentru brânză de vaci light, jumătate de linguriță de seminţe de în şi o cănuță de afine şi aţi obţinut o gustare perfectă pentru lupta cu stresul.

Avocado – Este bogat în glutation, un antioxidant puternic care combate radicalii liberi din organism prin blocarea absorbţiei intestinale a unor grăsimi care cauzează stres oxidativ. Conține luteină, beta-caroten, vitaminele B şi E și o cantitate mare de folaţi, acidul folic fiind cel care ne menține starea de spirit bună.

Te-ar mai interesa: Misterul celui mai longeviv medic din lume. A trăi...

Sparanghel – Folații sunt cei care ne ajută să ne păstrăm calmul și să diminuăm stresul, iar sparanghelul la rândul lui este bogat în folați, că îl consumați crud în salate sau fiert, sparanghelul este o garnitură excelentă”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private