joi, februarie 2, 2023

Dieta ar putea fi cheia în lupta împotriva cancerului. Care este cea mai bună legumă care ar putea lupta împotriva tumorilor.

Dieta poate fi un element care schimbă jocul în sănătate și bunăstare și ar putea fi singurul factor care ar putea face toată diferența, chiar și în ceea ce privește riscul de cancer.

Cancerul este o afecțiune caracterizată prin creșterea necontrolată a celulelor anormale într-una sau mai multe părți ale corpului, ducând astfel la formarea unei tumori. Acest lucru perturbă funcționarea normală a organismului și poate duce la moarte dacă nu este controlat bine la timp.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă când adormi pe canapea. Care sunt r...

Într-un astfel de scenariu, antioxidanții vin în ajutor.

Legătura dintre antioxidanți și riscul de cancer

Coloana vertebrală a oricărei diete sănătoase, antioxidanții sunt componente care luptă împotriva radicalilor liberi, eliberează stresul oxidativ și atenuează inflamația, combatând astfel riscul de boli cronice și acute.

Se găsesc în fructe și legume din abundență, cum ar fi afinele și legumele crucifere. Dar se dovedește că există o legumă verde care ar putea bloca în special efectul cancerigen al cancerului, și anume varza de Bruxelles.


Cea mai bună legumă: cum luptă varza de Bruxelles cancerul

Potrivit American Institute for Cancer Research, studiile de laborator demonstrează mai multe moduri în care compușii din legumele crucifere pot ajuta la prevenirea cancerului. Varza de Bruxelles, în special, este încărcată cu substanțe fitochimice și fibre care pot face minuni pentru a atenua riscul de cancer.

Te-ar mai interesa: Mituri sau Realitate? Dacă nu te îmbraci gros, poţ...

Antioxidanții din acesta sunt capabili să restricționeze creșterea cancerului prin blocarea enzimelor agresive care hrănesc o tumoare. Cele mai multe dintre beneficiile acestui aliment sunt atribuite unei componente cunoscute sub numele de glucozinolat. Glucozinolatul, spun experții, modifică enzimele implicate în cancer și blochează ciclul de multiplicare a celulelor.

De asemenea, oferă protecție împotriva infarctului miocardic și a altor boli inflamatorii.

Te-ar mai interesa: Horoscop 2 februarie 2023. Astrolog: Indecizia va ...

Un alt compus benefic din legume este clorofila – un pigment verde care dă culoarea legumei. Potrivit unui studiu din 2018 publicat în revista Oxidative Medicine and Cellular Longevity, a fost dezvăluit că clorofila acționează împotriva compușilor care conduc la creșterea cancerului.

Varza de Bruxelles, conform multor organisme de sănătate, sunt considerate eficiente pentru prevenirea cancerului de sân, deoarece ajută organismul să elimine estrogenul și alți hormoni care salvează organismul de boala mortală.

Te-ar mai interesa: Greșeli pe care le faci când iei medicamente. Vă p...

Care sunt celelalte beneficii ale legumelor

Legumele cu frunze verzi au mai multe beneficii pentru sănătate: este adesea văzută eficientă în lupta împotriva riscului de boli de inimă. Un studiu din 2020 publicat în British Journal of Nutrition afirmă că persoanele care au mâncat mai multe legume verzi au acumulat mai puțin calciu decât la acele persoane care au mâncat mai puține legume.

Acest lucru poate preveni aortele calcificate care funcționează în același mod ca arterele blocate în caz de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Toată lumea slăbește cu aceste ...

Studiile au descoperit că pur și simplu consumând 44,6 grame de broccoli, se poate reduce riscul de aorte calcificate cu 46%. Și este binecunoscut că o inimă sănătoasă este la fel de importantă pentru a atenua riscul de cancer ca și dieta și alți factori.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private