Dieta ar putea fi cheia în lupta împotriva cancerului. Care este cea mai bună legumă care ar putea lupta împotriva tumorilor

Dieta ar putea fi cheia în lupta împotriva cancerului. Care este cea mai bună legumă care ar putea lupta împotriva tumorilor.

Dieta poate fi un element care schimbă jocul în sănătate și bunăstare și ar putea fi singurul factor care ar putea face toată diferența, chiar și în ceea ce privește riscul de cancer.

Cancerul este o afecțiune caracterizată prin creșterea necontrolată a celulelor anormale într-una sau mai multe părți ale corpului, ducând astfel la formarea unei tumori. Acest lucru perturbă funcționarea normală a organismului și poate duce la moarte dacă nu este controlat bine la timp.

Într-un astfel de scenariu, antioxidanții vin în ajutor.

Legătura dintre antioxidanți și riscul de cancer

Coloana vertebrală a oricărei diete sănătoase, antioxidanții sunt componente care luptă împotriva radicalilor liberi, eliberează stresul oxidativ și atenuează inflamația, combatând astfel riscul de boli cronice și acute.

Se găsesc în fructe și legume din abundență, cum ar fi afinele și legumele crucifere. Dar se dovedește că există o legumă verde care ar putea bloca în special efectul cancerigen al cancerului, și anume varza de Bruxelles.

Cea mai bună legumă: cum luptă varza de Bruxelles cancerul

Potrivit American Institute for Cancer Research, studiile de laborator demonstrează mai multe moduri în care compușii din legumele crucifere pot ajuta la prevenirea cancerului. Varza de Bruxelles, în special, este încărcată cu substanțe fitochimice și fibre care pot face minuni pentru a atenua riscul de cancer.

Antioxidanții din acesta sunt capabili să restricționeze creșterea cancerului prin blocarea enzimelor agresive care hrănesc o tumoare. Cele mai multe dintre beneficiile acestui aliment sunt atribuite unei componente cunoscute sub numele de glucozinolat. Glucozinolatul, spun experții, modifică enzimele implicate în cancer și blochează ciclul de multiplicare a celulelor.

De asemenea, oferă protecție împotriva infarctului miocardic și a altor boli inflamatorii.

Un alt compus benefic din legume este clorofila – un pigment verde care dă culoarea legumei. Potrivit unui studiu din 2018 publicat în revista Oxidative Medicine and Cellular Longevity, a fost dezvăluit că clorofila acționează împotriva compușilor care conduc la creșterea cancerului.

Varza de Bruxelles, conform multor organisme de sănătate, sunt considerate eficiente pentru prevenirea cancerului de sân, deoarece ajută organismul să elimine estrogenul și alți hormoni care salvează organismul de boala mortală.

Care sunt celelalte beneficii ale legumelor

Legumele cu frunze verzi au mai multe beneficii pentru sănătate: este adesea văzută eficientă în lupta împotriva riscului de boli de inimă. Un studiu din 2020 publicat în British Journal of Nutrition afirmă că persoanele care au mâncat mai multe legume verzi au acumulat mai puțin calciu decât la acele persoane care au mâncat mai puține legume.

Acest lucru poate preveni aortele calcificate care funcționează în același mod ca arterele blocate în caz de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Studiile au descoperit că pur și simplu consumând 44,6 grame de broccoli, se poate reduce riscul de aorte calcificate cu 46%. Și este binecunoscut că o inimă sănătoasă este la fel de importantă pentru a atenua riscul de cancer ca și dieta și alți factori.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

2 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

3 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

3 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

4 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

4 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic