joi, mai 26, 2022

Bolile cardiace pot fi declanșate de unele alimente. Oamenii trebuie să își schimbe obiceiurile alimentare nesănătoase pentru a avea o inimă sănătoasă. Experții au divulgat câteva reguli esențiale.

Știți ce alimente să includeți în dietă dumneavoastră pentru o inima sănătoasă și ce anume este recomandat să evitați. Acum este momentul să vă puneți în aplicare planurile.

Te-ar mai interesa: Nu poți pierde grăsimea de pe burtă? Atenție la ac...

Creați meniuri zilnice utilizând sfaturile enumerate mai sus. Atunci când selectați alimentele pentru fiecare masă și gustare, puneți accentul pe legume, fructe și cereale integrale. Alegeți sursele de proteine slabe și grăsimile sănătoase și limitați alimentele sărate. Urmăriți dimensiunile porțiilor consummate și încercați să diversificați.

De exemplu, dacă aveți somon la grătar într-o zi, încercați o mâncare de legume în ziua următoare. Acest lucru vă ajută să vă asigurați că veți obține toate substanțele nutritive de care are nevoie organismul dumneavoastră, potrivit mayoclinic.org.

Te-ar mai interesa: Menopauza la bărbați: 6 simptome de luat în seamă....

Prima regulă este esențială. Mărimea porțiilor, contează?

Evitați să mâncați până va simțiți plin. Utilizați farfurii sau castroane mai mici pentru a vă ajută să vă controlați porțiile de mâncare.

Consumați porții mai mari de alimente bogate în nutrienți

Fructele și legumele și porții mai mici de alimente cu conținut ridicat de calorii sau conținut ridicat de sodiu, cum ar fi alimentele prelucrate sau fast-food.

Cantitatea de mâncare trebuie calculată

De exemplu, o porție recomandată de paste este de aproximativ 1/3 până la 1/2 dintr-o ceașcă.

Te-ar mai interesa: 27 mai, Sfântul Ioan Rusul. Rugăciunea extrem de p...

Legumele și fructele sunt surse bune de vitamine și minerale. Legumele și fructele sunt, de asemenea, scăzute în calorii și bogate în fibre dietetice și conțîn substanțe care pot ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Dieta benefică pentru inimă. Uite care sunt cele mai sănătoase alimente

Păstrați legumele spălate și tăiate în frigider pentru gustări rapide. Alegeți rețete care au legume sau fructe că principale ingrediente, cum ar fi mâncărurile de legume sau salatele de fructe proaspete.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...

Cum se consumă corect fructele și legumele?

  • Proaspete sau congelate
  • Conserve de legume cu conținut redus de sodiu
  • Conserve de fructe în suc propriu sau apă
  • Ce trebuie să limitați în alimentația dumneavoastră?
  • Nucă de cocos
  • Legume cu sosuri cremoase
  • Legume prăjite
  • Conserve de fructe ambalate în sirop
  • Fructe congelate cu zahăr adăugat

Includeți cerealele integrale în alimentație

Cerealele integrale sunt surse bune de fibre și nutrienți care joacă un rol important în reglarea tensiunii arteriale și a sănătății inimii. Încercați quinoa sau orz, sunt o sursă de fibre bună pentru o dietă sănătoasă a inimii.

Ce fel de cereale să alegeți?

  • Făină de grâu integral
  • Pâine integrală
  • Cereale integrale cum ar fi orez brun, orz și hrișcă
  • Paste cu cereale integrale
  • Fulgi de ovăz

Produse din cereale pe care să le evitați:

  • Făină albă, rafinată
  • Pâine albă
  • Brioșe
  • Pâine de porumb
  • Gogoși
  • Biscuiți cu grăsimi adăugate
  • Plăcinte
  • Fidea de ou
  • Popcorn

Limitarea grăsimile nesănătoase

Limitarea cantității de grăsimi săturate este un pas important în reducerea colesterolului din sânge și reducerea riscului de boală coronariană. Un nivel ridicat de colesterol din sânge poate duce la acumularea de plăci în artere, numită ateroscleroză, care vă poate crește riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Te-ar mai interesa: Pepenele roșu: Beneficii și curiozități surprinzăt...

Puteți reduce cantitatea de grăsimi din dietă dumneavoastră eliminând grăsimea de pe carnea pe care o consumați sau alegeți carne slabă cu mai puțîn de 10% grăsimi. De asemenea, puteți adăuga mai puțîn unt sau margarină în gătitul sau servirea mâncărurilor.

Ce fel de grăsimi să alegeți:

  • Ulei de măsline
  • Ulei de răpită
  • Uleiuri vegetale și nuci
  • Nuci, semințe
  • Avocado

Ce fel de grăsimi să evitați

  • Unt
  • Untură
  • Smântână
  • Margarină
  • Unt de cacao, găsit în ciocolată
  • Uleiul de cocos, palmier și semințe de bumbac

Alegeți surse de proteine cu conținut scăzut de grăsimi

Carnea de pasăre și peștele, produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi și ouăle sunt unele dintre cele mai bune surse de proteine. Dar aveți grijă ce alegeți – optați pentru laptele degresat mai degrabă decât laptele integral și pieptul de pui fără piele gătit la cuptor nu prăjit.

Peștele este o alternativă bună pentru carnea cu conținut ridicat de grăsimi. Iar anumite tipuri de pește bogate în acizi grași omega-3 pot reduce grăsimile din sânge numite trigliceride. Veți găși cele mai mari cantități de acizi grași omega-3 în peștii de apă rece, cum ar fi somonul, macroul și heringul. Alte surse sunt semințele de în, nuci, soia și uleiul de canola.

Legumele – fasole, mazăre și linte – sunt de asemenea o sursă bune de proteine, fiind o alternativă bună la carne.

Proteine recomandate:

  • Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi laptele degresat sau cu conținut scăzut de grăsime (1%), iaurt și brânză
  • Ouă
  • Pește, în special peștele de apă rece, cum ar fi somonul, heringul, macroul
  • Păsări de curte
  • Leguminoasele
  • Soia și produsele din soia, cum ar fi tofu

Proteine ce ar trebui evitate:

  • Produse lactate cu conținut crescut în grăsimi
  • Diferite organe animale, cum ar fi ficatul de pui
  • Coaste de porc
  • Hamburgeri și cârnați
  • Șuncă
  • Carne prăjită

Reduceți cantitatea de sodiu din alimentele consumate

O cantitate mare de sodiu în mâncare poate contribui la creșterea tensiunii arteriale, un factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Reducerea sodiului este o parte importantă a unei diete sănătoase pentru inimă.

Adulții sănătoși nu au nevoie de mai mult de 2.300 de mg de sodiu pe zi (aproximativ o linguriță de sare).

Deși reducerea cantității de sare adăugată la mâncare este un prim pas pentru o inima sănătoasă, o mare parte din sarea pe care o consumați provine din alimente conservate sau prelucrate, cum ar fi supe, produse de cofetărie sau alimente congelate.

Consumarea alimentelor proaspete și fabricarea propriilor dumneavoastră supe și tocane poate reduce cantitatea de sare pe care o consumați.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private