Sari la conținut

Studiu cu rezultate senzaționale! Cercetătorii au descoperit ce băutură ”sperie” cancerul

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Studiu cu rezultate senzaționale! Cercetătorii au descoperit ce băutură ”sperie” cancerul. Cine se gândea că licoarea preferată  de mulți are beneficii uluitoare asupra sănătății?

Este vorba despre cafea. Beneficiile principale ale acestei băuturi este conținutul ridicat de antioxidanți. Aceștia sunt asimilați în organism mult mai ușor decât cei din fructe și legume.

Ce anume ”sperie” cancerul?

Dincolo de gust și plăcerea de a o consuma, cafeaua are proprietăți incredibil de benefice pentru organism. Una dintre aceste proprietăți este activă împotriva cancerului colorectal.

Cancer colorectal poate fi vindecat?

În urma unui studiu, oamenii de știință  de la un institut de cercetare a cancerului din Boston  au menționat că la un grup de 1.171 de pacienţi cu cancer colorectal, consumul a câteva căni de cafea pe zi a fost asociat cu un risc mai mic de agravare a cancerului şi cu o supravieţuire mai lungă.

Compuşi existenți din cafea cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii pot fi active împotriva cancerului.

Băutura care poate să aibă un efect de protecţie asupra organismului

Persoanele care au băut câteva căni de cafea pe zi au avut, după un timp, analize îmbucurătoare, ceea ce presupune că această băutură poate fi benefică pentru organism.

Cafeaua, efect de protecție

„Studiile epidemiologice au arătat că, într-adevăr, consumul de cafea nu numai că nu este nociv pentru pacienţii cu cancer colorectal, dar poate să aibă un efect de protecţie, prevenind recăderea bolii, odată ce pacienţii au fost trataţi cu intenţie curativă, sau întârziind progresia şi chiar îmbunătăţind supravieţuirea la pacienţii în stadia avansate, care urmează tratamente chimioterapice specifice”, spune Mircea Dediu, medic primar oncolog, potrivit evz.ro.

Cu trecerea timpului,  ritualul cafelei a căpătat mai multe beneficii pentru sănătate. Iată cele mai importante beneficii:

Protejează împotriva anumitor boli
Un consum regulat de cafea împiedică apariția diabetului zaharat, boală Parkinson și cancerul de colon. Datorită efectului vasodilatator, combate durerile de cap minore. Acest lucru se datorează prezenței antioxidanților, răspunzători pentru aceste probleme.

Triglonina, substanța care dă gustul amărui al cafelei, este o substanță antibacteriană și antiadeziva, ce previne formarea cariilor dentare.

Un consum regulat de cafea creează o protecție pentru apariția cancerului de san, datorită efectului pe care îl are asupra hormonilor feminini, iar în cazul bărbaților poate ajută în privința cancerului de prostată, să nu dezvolte forme grave.

Îmbunătăteste memoria de scurtă durata
Studiile recente au demonstrat că un consum moderat de cafea ajută la îmbunătățirea memoriei de scurtă durata, deoarece există o legătură strânsă între cofeină și modul în care creierul uman funcționează. Cofeină activează partea sistemului nervos care îmbunătățește capacitatea de memorare și de concentrare.

Energizează și măreste pulsul
Întotdeauna preferăm cafeaua dimineța, deoarece sporește atenția și ne binedispune. Cofeină activează și stimulează sistemul nervos, fapt care duce la secreția de adrenalină. Conține proteine, lipide și carbohidrați, ce produc serotonină, așa-numitul hormon al fericirii. Nivelul de cofeină dintr-o ceașcă îmbunatateste ritmul inimii și rezistență la efort.

Înfrumusetează pielea și elimina celulita
După ce consumați cafeaua, puteți folosi zațul pentru a obține propria modalitate de exfoliere, ieftină și eficientă, prin crearea unor măști, benefice pentru ten, cât și sâni. Cremele anticelulitice conțîn cafea, iar zațul va poate ajută să va aplicați un tratament acasă, împotriva celulitei.

Va poate face să trăiți mai mult
În urmă studiilor realizate, consumul de cafea a fost asociat cu un risc mai mic de deces în toate cazurile. O ceașcă de cafea ne aduce zilnic un aport de vitamine, cum ar vitamina B5, B2, B3, B1, Potasiu și Mangan.

Aceste beneficii sunt recunoscute pentru un consum moderat de cafea, excesul însă poate fi dăunător.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel