sâmbătă, martie 25, 2023

Dieta care te ajuta sa dormi mai bine nu doar ca imbunateste calitatea somnului, ci aduce si beneficii majore siluetei.

Ce presupune dieta care te ajuta sa dormi mai bine?

“Pe scurt, dieta circadiana sau dieta ceasului interior al organismului reprezinta un tip de alimentatie conditionat de felul in care functioneaza ceasul tau biologic”, a explicat Jessica Shand, antrenor nutritional.

“De exemplu, poate sa insemna sa mananci pe durata zilei, in intervalul a 12 ore sau mai putin, si apoi sa nu mai mananci nimic tot restul zilei. Asta inseamna sa mananci cea mai importanta masa la inceputul zilei, iar ultima masa sa fie usoara si redusa din punct de vedere cantitativ.”

Te-ar mai interesa: Medic: suplimentul natural care ne ajută să combat...

Care sunt beneficiile dietei?

“Beneficiile inseamna o stare de sanatate mai buna, scaderea in greutate, o mai buna functionare a sistemului digestiv si, desigur, un somn mai bun”, a completat Jon Denoris, fondator al Club51. “Alte beneficii ar fi o stare de spirit mai buna si o senzatie de foame redusa.”

Nutritionista Kim Pearson considera ca “postul aduce multe beneficii, cum ar fi repararea celulara, reducerea stresului oxidativ si a proceselor inflamatorii si protectia impotriva unor boli grave.”

Un alt beneficiu al postului consta in imbunatatirea digestiei. Jo Webber, specialista in practica ayurvedica, explica: “dieta circadiana ajuta la imbunatatirea sanatatii sistemului digestiv. La fiecare 90 de minute are loc un proces de autocuratare la nivelul sistemului digestiv, dar doar atunci cand nu este plin cu mancare. Trebuie sa pastram un interval de 4-5 ore intre mese pentru ca sistemul digestiv sa functioneze corespunzator si in jur de 12 ore pe timpul noptii.”

Te-ar mai interesa: Semnele și simptomele timpurii a unui infarct. Sun...

Citeste continuarea…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private