marți, martie 9, 2021

Dieta pentru un abdomen plat – Flat Belly Diet, concepută de Liz Vaccariello, editorul revistei Prevention promite că majoritatea femeilor pot slăbi 7 kilograme în 32 de zile. 

La baza acestei

diete stau principiile dietei mediteraneene. Însă, autorii susțin că acizii grași monosaturați pot să aducă beneficii prin reducerea grăsimii abdominale, dar are în același timp și un efect de creștere a sațietății. Mai mult, acești acizi au și beneficiul de menține elasticitatea vaselor de sânge, prevenind bolile cardiovasculare. Acești acizi se regăsesc în alimente precum fructele cu coajă lemnoasă (nuci, alune), seminţe, ciocolată, avocado şi ulei de măsline.

Principalele elemente de bază ale dietei sunt: fructele, legumele, cerealele integrale, peștele.

Dieta are 2 etape:

Prima etapă

este de 4 zile iar persoana care ține dieta poate să mănânce 1200 kcal/zi pe care le va împărți în 4 mese principale. Scopul este acela de reducere a acumulării de gaze în intestin.

A doua etapă va dura 4 săptămâni și ai voie să consumi 1600 kcal/zi, practic 400 de kcal la o masă.

Foarte important ca o masă, o porție să conțină acizi grași monosaturați. De asemenea, în ambele etape îţi vei prepara în fiecare zi o băutură specială. Creatorii dietei pentru un abdomen plat au numit această băutură Sassy Water. Această băutură se obține prin adăugarea de ghimbir, castravete și frunze de mentă

în apa pe care o vei bea. Dar vei limita, în schimb, consumul de băuturi alcoolice, cafea, ceai, suc de fructe, băuturi cu cola sau cacao, sucuri acidulate. Numai apă trebuie să bei.

Iată care sunt avantajele acestei diete:

  • Este o dieta echilibrată din punct de vedere nutrițional, la bază respectând principiile dietei mediteraneene.
  • Oferă protecție cardiovasculară. Scade nivelul colesterolului rău – LDL.
  • Fiind 4 mese pe zi, senzația de foame nu ar trebuie să apară.

Ultimele stiri

Parteneri