marți, martie 21, 2023

O dietă celebră în Statele Unite a fost preluată cu succes și de către români.Persoane dornice să slăbească într-un timp foarte scurt au apelat la un tratament pentru persoanele cu diabet: Ozempic.

Medicii atrag atenţia că o dată cu dispariţia kilogramelor în plus, apar alte probleme: îmbătrânire prematură, dureri de stomac, de cap şi chiar psihoză. Mai mult, şi la noi şi în alte ţări, cei care folosesc tratamentul pentru cure de slăbire i-au lăsat fără medicamente pe bolnavii de diabet.

Te-ar mai interesa: Dieta populară care ar putea reduce cu 23% riscul ...

După mai multe diete fără succes, o tânără de 30 de ani, a descoperit „tratamenul – minune” pentru a scăpa de surplusul de kilograme: medicamentul Ozempic, destinat diabeticilor. A pierdut rapid kilograme, dar acum luptă cu efectele adverse.

„Tratament minune” pentru slăbit, cu reacţii adverse

„Le-am luat timp de trei luni, am slăbit în jur de 15 kilograme. A început cu senzaţii de greaţă permanentă, cu slăbiciune. A trebuit să conştientizez că pastilele mi-au făcut asta. După ce am întrerupt, au început să dispară şi simptomele”, povesteşte Ana Maria, pentru Observator News.

Şi Gabrielei, medicamentul i-a făcut mai mult rău decât bine: „De 3 luni iau și nu am simţit nimic, ba chiar am pus 3 kg. Am încredere ca voi slăbi de cum încep cu doza de 1 mg. Trebuie să înțelegem că nu face o minune”.

Te-ar mai interesa: Băutura detoxifiantă care te scapă de burtă. Cum o...


Efectele adverse fără precedent

Pe un grup de Facebook din care fac parte 1.500 de persoane, tinerii îşi împărtăşesc experienţa cu acest medicament. Kilogramele în plus se plătesc cu dureri de stomac, de cap şi chiar tulburări psihotice.

„Efectele adverse sunt de cele mai multe ori cele digestive. De reglă apar după prima doză. Cele mai frecvente sunt greaţa, însoţită de vărsături, sau cu dureri care ar putea să mimeze o pancreatită acută„, a explicat Cosmin Pena, diabetolog.

Te-ar mai interesa: Patru ierburi și condimente „vindecătoare de...

În plus, faţa îmbătrâneşte prematur, iar mulţi pacienţi au nevoie de intervenţii chirugicale.

„Când vorbim de pierderea masivă a mai multor kilograme într-un termen scurt, grăsimea din tot corpul, dar mai ales de la nivlul feţei se pierde. Cei tineri se comportă cumva ca o persoană vâstnică”, spune Alin Bortolini, chirurg estetician. ”

Pot fi şi situaţii în care trebuie să faci o intervenţie chirurgicală mai invazivă, gen ridicare de spâncene, chiar lifting facial, lipofiling, adică injectare de grăsime proprie”, adaugă Cristian Niţescu, chirurg estetician.

Te-ar mai interesa: Matilda Pascal Cojocăriţa slăbește cu o strategie ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private