Sari la conținut

Dieta cu argilă vă slăbeşte 10 kilograme în 20 zile şi elimină toxinele din organism

Din cuprinsul articolului

Dieta cu argilă este una dintre cele mai recomandate, deoarece, în afara faptului că vă ajută să pierdeţi kilogramele în plus, are şi rolul de detoxificare a organismului. Această dietă are rezultate uimitoare, astfel că în numai 20 de zile puteţi să slăbiţi până la 10 kilograme, cu condiţia ca şi regimul alimentar să fie unul sănătos.

Alte efecte benefice ale argilei:

–          Curele repetate cu argilă  ajută ca valorile tensiunii arteriale  să se normalizeze

–          Gastrita şi alte afecţiuni ale stomacului se pot trata cu argilă deoarece calmează rapid durerile şi cicatrizează leziunile stomacului

–          Anemia este tratată prin aportul direct de fier, uşor asimilabil, pe care-l conţine argila

Regulile dietei

Pe perioada celor 20 de zile de cură nu aveţi voie să consumaţi alcool, băuturi acidulate, cafea solubilă, prăjeli şi grăsimi. Alimentaţia trebuie să fie bazată în general pe legume, fructe şi zarzavaturi proaspete şi carne fără grăsime.
Înainte cu o jumătate de oră de mesele principale se va bea un pahar cu apă argiloasă. Compoziţia se prepară cu o zi înainte, de preferat seara, în trei pahare, numai din sticlă, ceramică sau porţelan, cu apă plată şi argilă albă.

Astfel, într-un pahar cu apă plată (150 ml) se adaugă o linguriţă cu argilă (aproximativ 7 grame). Compoziţia se lasă până dimineaţa şi se bea, cu o jumătate de oră înaintea fiecărei mese. Atenţie! În primele şapte zile se bea înainte de fiecare masă numai apa limpede din pahar, fără sedimentul de argilă. În următoarele zile se va bea tot conţinutul paharului, amestecând în prealabil apa cu argilă cu o linguriţă pentru a se omogeniza.

Iată şi care trebuie să fie meniul zilnic din cadrul dietei cu argilă, pentru o perioadă de zece zile.

Ziua 1
Micul dejun: o cafea sau un ceai neîndulcite, un pahar cu iaurt simplu sau iaurt şi fructe proaspete (citrice).
Prânz: un piept de pui la grătar, doi cartofi copţi, un bol cu salată verde cu suc proaspăt de lămâie şi o salată de citrice.
Cină: un bol cu supă de legume şi un iaurt cu fructe.

Ziua 2
Micul dejun: o cafea fără zahăr şi un bol cu cereale şi lapte degresat.
Prânz: muşchi de vită la grătar, o salată de legume şi doi cartofi fierţi.
Cină: o porţie de peşte la grătar, o salată de legume, un pahar cu iaurt natural fără grăsime şi un kiwi.

Ziua 3
Micul dejun: o cafea sau un ceai fără zahăr, un pahar cu iaurt simplu şi o portocală
Prânz: un piept de pui la grătar şi piure cu puţină brânză de vaci degresată.
Cină: o porţie de file de peşte la cuptor, o supă-cremă de legume, broccoli gratinat şi un măr.

Ziua 4
Micul dejun: o ceaşcă cu cafea sau cu ceai neîndulcite şi un bol cu cereale şi lapte degresat.
Prânz: ciuperci la cuptor, roşii umplute cu brânză de vaci degresată şi un ou fiert tare.
Cină: o supă de dovlecei şi o salată de legume.

Ziua 5
Micul dejun: un pahar cu iaurt simplu sau cu fructe şi un bol cu cereale şi lapte degresat.
Prânz: un piept de pui la cuptor, conopidă gratinată, salată verde cu mărar, un pahar cu iaurt degresat şi o pară.
Cină: o omletă din două ouă, o salată verde, 100 de grame de brânză de vaci degresată şi un măr copt.

Ziua 6
Micul dejun: un ceai sau o cafea fără zahăr, un pahar cu iaurt şi două portocale.
Prânz: un piept de pui la grătar, 100 de grame de brânză de vaci degresată, un bol cu piure de morcovi fierţi şi o salată de citrice.
Cină: un ardei umplut cu brânză proaspătă de vaci degresată, o porţie de ghiveci de legume şi o felie de ananas.

Ziua 7
Micul dejun: o cafea sau un ceai neîndulcite şi un bol cu cereale şi lapte degresat.
Prânz: o porţie de varză fiartă, o salată de andive, 100 de grame de brânză de vaci degresată şi o salată de citrice.
Cină: o porţie de peşte fiert, un dovlecel umplut cu orez, 100 de grame de brânză de vaci degresată, o salată de legume şi o portocală.

Ziua 8
Micul dejun: o cafea sau un ceai neîndulcite şi un pahar cu iaurt.
Prânz: o friptură de vită, o salată de legume, 100 de grame de brânză de vaci degresată şi o salată de fructe.
Cină: o porţie de peşte la cuptor cu fasole verde fiartă, o salată de sfeclă roşie şi un pahar cu iaurt

Ziua 9
Micul dejun: o cafea sau un ceai fără zahăr şi un bol cu cereale cu lapte degresat.
Prânz: o porţie de fasole verde fiartă, o felie de caşcaval, un ou fiert tare, o salată verde şi o portocală.
Cină: un bol cu supă-cremă de morcovi, 100 de grame de brânză de vaci degresată şi o salată de legume.

Ziua 10
Micul dejun: o cafea sau un ceai fără zahăr şi un pahar cu iaurt.
Prânz: un piept de pui la grătar cu piure de spanac, 100 de grame de brânză de vaci degresată, o salată verde cu suc proaspăt de lămâie şi un grepfrut.
Cină: un grătar de vită cu piure de cartofi, un pahar cu iaurt simplu degresat şi un măr copt.

Contraindicaţii

Acest regim este contraindicat persoanelor care suferă de tranzit intestinal lent, deoarece argila are efectul de a complica lucrurile. Totodată, această cură este contraindicată femeilor aflate în ultimele luni de sarcină, dar şi celor care suferă de constipaţie acută, putând fi făcută numai atunci când se rezolvă această problemă.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel