Sari la conținut

Remedii naturiste pentru ulcer gastric. Adevărate pansamente pentru stomac

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
congres în premieră la Bucureşti

Remedii ulcer gastric. Ulcerul gastric este dat de prezența unei ulcerații dureroase sau „răni”, apărută la nivelul mucoasei gastrice. Aproximativ 10% din populația lumii suferă de această afecțiune, incidența fiind crescută în cazul rudelor de gradul I ale pacienților cu această afecțiune, dar și în cazul bărbaților (hormonii feminini oferă o protecție mai bună împotriva ulcerului).

Evoluția bolii este una cronică și ciclică, simptomele intensificându-se primăvara și toamna (atunci se simte mai intens „foamea dureroasă”).

Tratamentul pentru ulcerul gastric constă în antiacide, adică acele medicamente care reduc aciditatea gastrică. În timp, însă, acestea pot ataca sistemul imunitar, fapt ce contribuie la apariția osteoporozei, anemiei și la asimilarea scăzută a proteinelor.

Leacuri bătrânești pentru ulcer gastric

Poate că cel mai bun remediu împotriva ulcerului gastric îl constituie reducerea stresului. Unele persoane tind să fie mai stresate din cauza locului de muncă sau a relației de cuplu și, astfel, riscă să dezvolte probleme digestive. Simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul tincturii de gălbenele, mușețelului, tincturii de gențiană și uleiului de oregano.

Tinctura de gălbenele

Gălbenelele au acțiune antiinflamatoare, antiseptică și calmantă. Antioxidanţii din gălbenele protejează celulele organismului de efectul dăunător al stresului oxidativ, scăzând astfel riscul de inflamaţii în corp. Pot fi folosite și pentru prepararea ceaiurilor, dar tinctura de gălbenele are o acțiune mai puternică, stimulând vindecarea rănilor ulcerului gastric. Se recomandă administrarea a 5-10 picături, de trei ori pe zi, diluate în apă călduță.

Mușețelul

Florile de muşeţel au proprietăţi terapeutice deosebite: analgezice, antiseptice, antiinflamatoare, antihistaminice, cicatrizante, gastrice, antiseptice, imunostimulatoare şi tonice. Preparatele cu muşeţel ajută la relaxarea nervoasă şi împiedică dezvoltarea formaţiunilor ulceroase. Ideale sunt ceaiurile, care se prepară dintr-o linguriță de flori de mușețel, la o cană de apă fierbinte. Se consumă două ceaiuri pe zi.

Tinctura de gențiană

Tinctura de gențiană are efect de detoxifiere, hepatoprotector, este tonic amar, colagog, coleretic și stimulent digestiv. Atunci când vine vorba despre afecțiunile digestive, tinctura de gențiană este considerată a fi remediul-minune. Se recomandă administrarea a 5-10 picături, de trei ori pe zi, până când disconfortul digestiv dispare.

Uleiul de oregano

Uleiul de oregano este cunoscut în popor pentru efectul său antiseptic, antiinfecţios, fungicid, paraziticid, stimulator şi tonifiant. Este apreciat în compoziţii pentru ameliorarea afecţiunilor cutanate, scalp cu probleme, igiena intimă, micoze ale pielii. În plus, uleiul de oregano elimină bacteria Helicobacter pylori, responsabilă de apariţia ulcerului gastric. Se amestecă în 100 grame de miere 20 de picături de ulei de oregano pur. Din acest preparat se consumă câte 2-4 lingurițe pe zi.

Cura cu argila albastră

Se pune o linguriță de argilă într-un pahar de apă plată și se lasă așa peste noapte. Dimineața se bea pe stomacul gol, fără să se amestece (se consumă doar apa de argilă). Repetă acest proces timp de patru zile.

Apoi, din ziua 5 și până în ziua 21, se pune o linguriță de argilă la un pahar cu apă plată și se lasă de dimineața până seara. Dimineața se bea pe stomacul gol, dar nu înainte de a amesteca argila în pahar. (Se bea cu totul!).

Atenție! Nu folosili linguriță de metal, ci doar de lemn, plastic sau porțelan.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel