Sari la conținut

Dieta cu ciuperci te ajută să slăbeşti sănătos

 

Ciupercile conţin toate vitaminele şi mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o bună funcţionare. Sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitamina A, B1, B2, C, D şi zinc.

Sărace în calorii, ciupercile sunt ideale dacă vrei să dai jos câteva kilograme. Dieta este simplă şi uşor de urmat.

Micul dejun
Aveţi de ales între trei variante:

1. cafea cu lapte degresat, suc proaspăt din două portocale sau două kiwi şi patru galete integrale (din grâu sau din orez expandat, care se găsesc în supermarketuri sau magazine de produse naturiste).
2.  cafea cu lapte degresat sau un ceai verde, o felie de pâine integrală pe care aţi uns-o cu o linguriţă cu ulei de măsline şi o roşie.
3.  un pahar cu lapte cu maximum 2% grăsimi, patru-cinci linguri cu cereale fără zahăr şi o portocală sau un măr.

Citeste si:

Gustări

Alegeţi una dintre următoarele variante:

–          o felie de pâine integrală cu 40 g brânză proaspătă sau două felii subţiri de şuncă presată şi o cafea cu lapte slab

–          cafea cu lapte slab şi o portocală sau un măr ori două kiwi

–         un iaurt slab cu patru-cinci linguri cu cereale fără zahăr.

–         o cafea cu lapte slab, un pahar cu suc natural de fructe şi trei galete integrale.

Prânzul
La primul fel aveţi de ales între ciuperci combinate cu o porţie de varză cu fasole verde ori spanac, ciuperci fripte cu o salată de roşii şi castraveţi, o porţie de ciuperci gratinate, două vinete la cuptor umplute cu ciuperci sau ciuperci la grătar cu salată de verdeţuri (un bol).
Pentru felul doi aveţi de ales între o felie de piept de pui, una de carne slabă de vită, preparată la cuptor ori un macrou la grătar sau la cuptor. La garnitură puteţi opta pentru un ardei gras, un cartof de mărime medie preparat la cuptor, o porţie mică de orez brun sau o salată verde.
Desertul va consta într-un fruct (evitaţi bananele, prunele şi perele).

Cina
Seara veţi mânca 50 g pâine integrală şi o salată verde cu roşii la care adăugaţi una din aceste variante: ciuperci la grătar, 100 g spaghete cu ciuperci, un filé de peşte cu o mână de ciuperci fripte, 50 g brânză slabă sau 50 g şuncă slabă cu ciuperci ori un hamburger de vită cu ciuperci la grătar.
La desert aveţi voie un fruct.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.