Sari la conținut

Dieta cu pepene : cum să slăbești eficient și ce mituri există

Dieta cu pepene nu există oficial, însă pepenele este un aliment dulce, sănătos care te ajută să slăbești rapid, datorită conținutului ridicat de apă.

Există nutriționiști sau persoane care spun că slăbesc într-un timp foarte scurt mâncând doar pepene și consumând ceaiuri. Acesta este un mit și este periculos! Pepenele este bogat în nutrienți și vitamine, însă nu oferă tot aportul energetic de care are nevoie o persoană. Poți încerca dieta cu pepene într-un mod eficient

Mânâncă dimineața 2 felii de pâine neagră, bea o cafea, un ceai și mânâncă o felie de pepene. La prânz ai grijă să incluzi proteine (carne de pui, pește) și legume (salate, cartofi, morcovi) , iar între mese și în loc de gustări dulci cu zahăr sau băuturi carbogazoase consumă pepene.

Dieta cu pepene nu este strictă. Poți mânca la fel ca înainte, doar să eviți prăjelile și alimentele grase și hipocalorice. Datorită efectului său curativ, pepenele te ajută să te cureți de toxine.

Deoarece mânânci și mesteci păcălești creierul că mânâncă mai multe alimente și mai multe calorii, însă o porție de pepene are aproape 50 de calorii.

Pepenele este bogat în fibre, ceea ce înseamnă că poți mânca pepenele la intervale lungi de timp deoarece este sățios.

Înlocuiește alimentele bogate în calorii cu pepene. Dacă înainte mâncai fast food, înlocuiește acest tip de mâncare cu pepene.

Înlocuiește deserturile cu pepenele. Pepenele este dulce și îți taie pofta de zahăr deoarece conține zahăr natural și nu procesat cum se găsește în comerț.

Niciodată să nu înlocuiești o masă doar cu pepene. Mânâncă echilibrat!

A.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: