Sari la conținut

Dieta cu sfeclă roșie te ajută să dai jos 4 kilograme în primele 3 zile

sfecla roșie scade tensiunea
Sursă foto: Getty Image/ Shutterstock
Sfeclă roșie, beneficii multiple pentru sanatate

Sfecla roșie este un tip de legumă rădăcină. Este originar din regiunea mediteraneană. Forma este de obicei rotundă sau ovală. Sfecla roșie este o sursă bună de vitamine, minerale și antioxidanți și are o aromă dulce, pământoasă atunci când este gătită.

Vine într-o culoare frumoasă roșu intens sau violet. Poate fi consumată crud sau gătită și este destul de comună în salate, supe și mâncăruri prăjite. Sfecla roșie este, de asemenea, folosită în mod obișnuit ca și colorant alimentar natural datorită culorii sale vibrante.

Unii oameni ar putea fi interesați să folosească sfecla pentru pierderea în greutate, deoarece au un conținut scăzut de calorii și un conținut ridicat de fibre. Drept urmare, ele promovează senzația de sațietate și contribuie la gestionarea greutății.

În plus, sfecla conține antioxidanți și alți compuși care pot sprijini pierderea în greutate prin stimularea metabolismului și reducerea inflamației.

Adevărul din spatele sfeclei roșii pentru pierderea în greutate

Sfecla roșie este un aliment hrănitor, cu conținut scăzut de calorii. Poate fi o parte integrantă a unei diete de slăbire. Consumul zilnic de sfeclă roșie reduce greutatea și procentul de grăsime corporală. În plus, pudra de sfeclă roșie ajută la îmbunătățirea greutății corporale, a indicelui de masă corporală (IMC) și a procentului de grăsime corporală.

Studiile au observat, de asemenea, rezultate similare. În plus, suplimentarea cu suc de sfeclă roșie îmbunătățește toleranța la efort. De asemenea, îmbunătățește eficiența ciclismului la adulții cu obezitate.

Unul dintre principalele motive pentru care sfecla roșie poate ajuta la pierderea în greutate este conținutul său ridicat de fibre și conținutul scăzut de calorii. Fibrele pot ajuta la încetinirea digestiei și vă pot menține satul pentru perioade îndelungate.

Ajută la reducerea tentației de a servi o gustare între mese, făcând mai ușor să ții o dietă cu calorii controlate. Sfecla roșie are doar 43 de calorii într-o masă de 100 de grame. Prin urmare, o face o alegere bună pentru cei care doresc să slăbească prin limitarea aportului de calorii.

Sfecla roșie este, de asemenea, o sursă bună de nutrienți care pot sprijini pierderea în greutate. Un alt studiu sugerează că sfecla roșie conține antioxidanți precum betalainele. În plus, au efecte antiinflamatoare și pot ajuta la îmbunătățirea metabolismului.

Studiul arată că sfecla roșie este, de asemenea, o sursă bună de nitrați, care ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin și a transportului de oxigen către mușchi. În plus, îmbunătățește performanța fizică și rezistența.

sfecla roșie
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Sfeclă roșie pentru pierderea în greutate – De ce ar trebui să o mănânci?

Iată câteva beneficii potențiale ale includerii sfeclei în dieta ta pentru pierderea în greutate:

Sfecla roșie are un conținut scăzut de calorii

Sfecla roșie are un conținut scăzut de calorii, o porție de 100 de grame oferind doar 43 de calorii. Drept urmare, le face o alegere bună pentru cei care încearcă să slăbească.

Sfecla roșie este bogată în fibre

Conform USDA, sfecla roșie este o sursă excelentă de fibre alimentare. O porție de 100 de grame oferă aproximativ 3 grame de fibre. Fibrele te pot ajuta să te simți plin și mulțumit. Ulterior, vă poate ajuta să mâncați mai puțin și să pierdeți în greutate.

Sfecla roșie este bogată în antioxidanți

Sfecla roșie este bogată în antioxidanți și conține compuși numiți betalaine. Au efecte antiinflamatorii. Rezultatele meta-analizei au indicat că suplimentarea cu antioxidanți poate aduce beneficii pacienților obezi prin reglarea FBG, stresul oxidativ și inflamația.

Sfecla roșie este o sursă excelentă de vitamine și minerale

Sfecla roșie este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv folat, mangan și potasiu. Acești nutrienți susțin sănătatea generală. Ele contribuie și la pierderea în greutate.

Sfecla roșie ajută la scăderea tensiunii arteriale

Sfecla roșie este o sursă bună de nitrați. Poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale. În plus, hipertensiunea arterială este un factor de risc pentru obezitate și alte probleme de sănătate. Menținerea tensiunii arteriale sub control poate ajuta la pierderea în greutate.

Sfecla roșie îmbunătățește performanța la efort

Unele cercetări sugerează că nitrații din dietă îmbunătățesc performanța la efort. Prin urmare, sfecla roșie, care este o sursă puternică de nitrați, vă poate ajuta să ardeți mai multe calorii și să vă ajute să pierdeți în greutate.

Este important să rețineți că sfecla roșie este un plus sănătos la o dietă de slăbit. Cu toate acestea, nu este un glonț magic. Concentrarea pe alimentația sănătoasă și activitatea fizică regulată este esențială pentru a pierde în greutate.

Rețeta dietei cu sfeclă roșie

Ziua 1:

Mic dejun: Smoothie de sfeclă roșie și fructe (sfeclă roșie, banană, căpșuni, iaurt degresat, puțină miere).
Prânz: Salată de legume proaspete cu sfeclă roșie și piept de pui la grătar.
Cină: Pește la cuptor cu sfeclă roșie coaptă și sparanghel.

Ziua 2:

Mic dejun: Iaurt degresat cu fulgi de ovăz și sfeclă roșie rasă.
Prânz: Supă de legume cu sfeclă roșie și tăiței integrali.
Cină: Tocăniță de vită cu sfeclă roșie și salată verde.

Ziua 3:

Mic dejun: Omletă cu spanac și sfeclă roșie.
Prânz: Piept de pui la grătar cu sfeclă roșie coaptă și cartofi dulci.
Cină: Salată de quinoa cu sfeclă roșie, avocado și semințe de dovleac.

În timpul celor trei zile, este important să bei suficientă apă și să eviți consumul excesiv de sare, zahăr și alimente procesate. De asemenea, dacă suferi de anumite afecțiuni de sănătate, este recomandat să consulți un specialist înainte de a începe orice dietă restrictivă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel