Sari la conținut

Mihaela Bilic: Dacă vreți să slăbiți, vă recomand acest aliment anti-obezitate. Puteți mânca fără limită

Dr. Bilic
Sursă foto: facebook/mihaelabilic
Mihaela Bilic ofră secrete din bucătărie

Dr. Mihaela Bilic este medicul nutriționist apreciat de români pentru faptul că pune gustul înaintea dietei. Ea propune cele mai gustoase alimente care ne ajută în dorința de a fi cât mai supli.

Unul dintre acestea este brânza proaspătă, pe care Mihaela Bilic o recomandă cu căldură, mai ales dacă va acompania o porție zdravănă le legume. Căci proteinele din brânză și fibrele din legume ne vor da sațietatea necesară parcurgerii unei diete cu rezultate.

Iată ce spune medicul nutriționist despre brânza proaspătă.

”Cu brânză proaspătă se slăbește mult și repede. Pe vremuri, dacă făceai hepatită sau erai în convalescență după vreo boală gravă, ți se recomanda o dietă bazată pe brânză de vaci și carne fiartă. Acestea erau alimentele ușor de digerat, dar care ajutau și la refacerea organismului. “Celebra” brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit.

Când spunem “brânză de vaci” ne referim la brânza proaspătă, dacă suntem români, sau la cottage cheese (perle de brânză), dacă suntem englezi. Și chiar ei, cercetătorii englezi, au ajuns la concluzia că folosirea produselor lactate cu zer mult (lapte bătut, brânză proaspătă, urdă) crește cu 30% randamentul curei de slăbire.

Studiul făcut pe 2 grupuri de persoane cu dietă identică din punct de vedere al numărului de calorii, a arătat o pierdere în greutate superioară în cazul celor care consumau produse lactate. Efectul se datorează conținutului de calciu și proteine din lapte, plus grăsimi cu efect antiobezitate.

Așa că de mâine, dacă vreți să slăbiți, vă recomand brânza proaspătă cu bastonașe de legume – fără limită de cantitate- indiferent câtă grăsime are sau cum se numește.”, conchide nutriționistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel