Sari la conținut

Dieta de primăvară. De ce este atât de important să consumi alimente de sezon?

dieta de primăvară

Alimentele de sezon sunt perfecte pentru a restabili echlibrul organismului. Dieta de primăvară conține multe legume de sezon, precum salata, spanacul, stevia și urzicile, care au nenumărate beneficii asupra organismului. De asemenea, consumul de legume proaspete ajută la detoxifierea organismului după sezonul rece.

Legumele de sezon, precum salata, spanacul, stevia, urzicile, loboda și leurda au un efect pozitiv puternic asupra organismului. Acestea sunt bogate în nutrienți esențiali și minerale care susțin funcționarea normală a organismului și stimulează detoxifierea naturală.

Dieta de primăvară trebuie să fie bogată în legume proaspete de sezon

Lygia Alexandrescu, nutriționist, a eplicat pentru Antena 3 de ce este atât de important să consumi aceste alimente specifice anotimpului și ce beneficii aduc organismului.

Spanacul

„El contine asadar fier, calciu, clorofila, beta-caroten (necesar pentru formarea vitaminei A), vitamina C, B6, sodiu si potasiu.

Sulful pe care-l contine spanacul ajuta la detoxifierea ficatului, iar vitamina A ajuta la imbunatatirea vederii pe timp de noapte. Datorita continutului mare de compusi flavonoizi (13), spanacul este un aliment anticancerigen. S-au produs anumite extracte din spanac si in urma studiilor clinice asupra acestora s-a constatat ca ele ajuta la inhibarea dezvoltarii celulelor canceroase de la nivelul stomacului si a pielii”, explică nutriționistul.

Salata verde

„Exista mai multe soiuri de salata verde si de multe ori e dificil de ales tipul de salata cel mai bun.

Ca si regula generala, cu cat culoarea frunzelor este mai inchisa cu atat salata respectiva este mai bogata in fitoelemente. Din punct de vedere nutritiv, salata verde este apreciata pentru continutul ei caloric foarte redus (90% apa), in plus aduce un aport de acid folic, vitamina C, beta-caroten si potasiu si o substanta fitochimica numita lactucin, care are proprietati sedative.

Ca beneficii aduse organismului, salata verde promoveaza sanatatea hepatica, reduce riscul de boala cardiaca, cancer si combate insomnia. Salata verde poate fi consumata sub forma proaspata (in cele mai multe cazuri si este cea mai recomandata forma de consum) dar si sub forma de supa de salata verde sau sote preparat la cuptor. ”, afirmă Lygia Alexandrescu.

Stevia

„Stevia este o planta bogata in minerale esentiale sanatatii noastre: calciu, magneziu, fier si potasiu, dar si in vitamine hidrosolubile B si C. Se poate consuma in supa, ciorbe, ca piure sau pur si simplu ca ceai”, recomandă nutriționistul.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel