Sari la conținut

Dieta drastică! 86% din pacienții care au urmat-o au scăpat de diabetul de tip II

Diabetul de tip II nu este o afecțiune pe viață. Un studiu clinic efectuat în 2017 atestă că pacienți care au avut boala chiar mai mulți ani au reușit să scape de ea.

Studiul clinic a implicat aproximativ 300 de persoane din Marea Britanie și concluziile au fost uimitoare: un program intensiv de gestionare a greutății a adus diabetul de tip II în remisie pentru 86% dintre cei care au pierdut 15 kilograme sau mai mult.

Specialistul în cercetarea diabetului Roy Taylor, de la Universitatea New Castle, a fost foarte încântat de aceste rezultate și este de părere că ele vor revoluționa modul în care diabetul de tip II este tratat.

Taylor și colegii săi cercetători au studiat 298 de adulți cu vârstele cuprinse între 20 și 65 de ani, care au fost diagnosticați cu diabet zaharat de tip 2 în cursul ultimilor șase ani, pentru a participa la studiul clinic de remisie a diabetului zaharat.

Participanții au fost repartizati aleator fie la un program intensiv de gestionare a greutății fie la tratamentul clasic medicamentos, avizat.

Cele 149 de persoane plasate în programul de gestionare a greutății au fost supuse unei diete cu conținut scăzut de calorii, formată din shake-uri nutritive și supe, regim care nu le permitea să depășească pragul a 900 de calorii zilnic, timp de 3 până la 5 luni.

După aceasta, alimentele au fost reintroduse în dietă lent, într-o perioadă de 2 până la 8 săptămâni, împreună cu consilierea de menținere a greutății obținute, dar și sprijin în ceea ce privește activitatea fizică, pentru a îi determina să devină mai activi.

Nu este deloc ușor, dar unde există voință, este cu putință! Oamenii au fost receptivi, iar rezultatele studiului sunt edificatoare, pentru a înțelege mai bine mecanismele diabetului zaharat.

Cei care au slăbit au scăpat de diabetul de tip 2 în procent de peste 80%. Cei care au slăbit mai puțin, între 5 și 10 kilograme au început să aibă rezultate mai bune ale analizelor, iar diabetul a intrat în remisie pentru 34%.

Așadar, concluzia este clară. Diabetul de tip II este direct proporțional cu numărul kilogramelor în plus.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.