Sari la conținut

Adevărul despre dieta ketogenică

Ai încercat tot felul de diete și tot nu ai reușit să slăbești? Poate cu ajutorul dietei ketogenice vei reuși. Specialiștii susțin că avantajul acestui regim este că este foarte ușor de urmat, practic ai voie să mănânci pe săturate. În plus, această dietă contribuie și la scăderea colesterolului și aduce beneficii antiinflamatorii importante organismului. 

Principalul acestei diete este aportul ridicat de proteine și grăsimi din carne, fructe de mare, ulei de măsline, ouă și cantități mici de legume. Practic persoana în cauză va mânca grăsimi. 65% grăsimi, 30% proteine, 5% carbohidrați. Avantajul este că vei scăpa și de colăceii inestetici, de burta care te supără atât, vei obține un abdomen plat. Cu alte cuvinte, această dietă va reduce sau elimina aportul de carbohidrați. Aceștia sunt înlocuiți cu grăsimi, astfel spus va fi indusă starea de cetoză. Ei vor tăia senzația de foame și femeia respectivă nu va mai mânca, adică deși are voie să mânce cât dorește și nu va apărea frustrare, nu va avea foame, susțin specialiștii.

Dieta ketogenică este o dietă care forțează corpul să se energizeze singur cu ajutorul grăsimilor, nu al zahărului.

Este un regim în care se poate consuma până la 50 g de carbohidrați pe zi, din legume fără amidon, precum broccoli, anghinare, varză, roșii și ciuperci.

Iată ce alimente sunt permise în dieta ketogenică:

  • uleiul de măsline, uleiul de cocos și cel de avocado,
  • nuci și semințe, migdale, semințe de chia,
  • brânză,
  • unt,
  • smântână,
  • somon, ton,
  • carne de pui, de vită, de curcan
  • legume verzi: roșii și ardei dar și salata verde

Iată ce alimente sunt interzise în dieta ketogenică:

  • maioneză, uleiuri vegetale procesate,
  • cartofii,
  • mazărea,
  • cereale integrale,
  • dulciuri din comerț dar și cele făcute în casă,
  • alcoolul și băuturile acidulate

Care sunt beneficiile acestei diete:

Dieta ketogenică nu este recomandată numai pentru că te ajută să slăbești. Realitatea este că, eliminând carbohidrații treci și printr-o detoxifiere de zahăr, iar asta conduce la evitarea unui diabet zaharat. Mai mult, există și beneficiile antiinflamatorii, importante dacă organismul uman are de luptat împotriva unor boli. Totodată, colesterolul va scădea, ceea ce înseamnă că este potrivită și dacă ai probleme cardiovasculare.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel