Sari la conținut

Dieta metabolică: scapă de excesul de kilograme în doar 13 zile! Bucură-te de talia mult visată!

dieta metabolică

Fie că doriți să pierdeți câteva kilograme sau să începeți o schimbare pe tot parcursul vieții, modificarea modului în care corpul dumneavoastră arde calorii poate fi benefică. Noi diete apar pe baza ultimelor cercetări. Una dintre cele mai recente tendințe dietetice este dieta metabolică, care își propune să schimbe modul în care corpul tău metabolizează alimentele.

Termenul „dietă metabolică” include diete precum:

  • dieta cu metabolism rapid
  • dieta bogata in metabolism
  • miracol al metabolismului
  • Factorul dietetic MD

Aceste diete sunt în esență o nouă rotație a dietei Atkins, care pune accentul pe reducerea aportului de carbohidrați pentru a pierde în greutate. Marea diferență este că nu toți carbohidrații sunt egali în dieta metabolică. Multe versiuni ale dietei metabolice includ carbohidrați complecși, cum ar fi cerealele integrale, ovăzul și orezul brun, dar exclud carbohidrații rafinați, cum ar fi pâinea procesată, făina și zaharurile.

O componentă a acestor diete este să consumați mese mici pe tot parcursul zilei – de obicei trei mese obișnuite cu două gustări – pentru a vă ajuta să începeți metabolismul. Mesele frecvente și mici vă pot ajuta să vă controlați mai bine foamea pe parcursul zilei.

Dieta trebuie ținută fix 13 zile, nu mai mult, nu mai puțin! Dacă nu ești pregătit să ții această dietă și nu o respecți în totalitate, rezultatele nu se vor vedea! Acest regim poate fi ținut din nou, abia după doi ani, așa că acum înțelegi cât este de strict.

Meniu în dieta metabolică

Ziua 1

Micul dejun: o ceașcă de cafea neagră, cu un cubuleț de zahăr.

Prânz: două ouă și legume asezonate (200 de grame de legume, de exemplu spanac fiert și o roșie)

Cină: 200 grame de friptură, fără grăsime, o salată de legume, cu ulei de măsline și lămâie.

Ziua 2

Micul dejun: o ceașcă de cafea neagră, cu un cubuleț de zahăr.

Prânz: 200 grame șuncă și un iaurt

Cină: 200 grame de friptură, fără grăsime, o salată de legume, asezonată cu ulei de măsline și lămâie.

Ziua 3

Micul dejun: o ceașcă de cafea neagră cu un cubuleț de zahăr, o felie de pâine toast.

Prânz: două ouă fierte, o felie de șuncă și un amestec de legume.

Cină: o rădăcină de țelină fiartă (medie), o roșie și o altă legumă la alegere.

Ziua 4

Micul dejun: o ceașcă de cafea neagră cu un cubuleț de zahăr, o felie de pâine toast.

Prânz: suc de portocală sau măr și un iaurt.

Cină: un ou fiert, un morcov mare, 200 grame de brânză caș.

Ziua 5

Micul dejun: un morcov mare cu zeamă de lămâie

Prânz: 200 grame somon cu lămâie, fiert sau la grătar

Cină: 200 grame de friptură cu legume și puțină țelină.

Ziua 6

Micul dejun: o ceașcă de cafea neagră, cu un cubuleț de zahăr, o felie de pâine toast

Prânz: 2 ouă și un morcov

Cină: 250 gr. carne de pui la grătar sau fiert și spanac asezonat cu zeamă de lămaie și ulei de măsline

Ziua 7

Micul dejun: o ceașcă de ceai fără zahăr

Prânz: Bea doar apă

Cină: 200 gr. carne de oaie și un măr

Ziua 8

Micul dejun: cafea neagră cu un cubuleț de zahăr

Prânz: 2 ouă fierte, 200 gr spanac fiert și o roșie

Cină: 200 gr de friptură, fără grăsime, o salată de legume asezonate cu ulei de măsline și lămâie

Ziua 9

Micul dejun: cafea neagră cu un cubuleț de zahăr

Prânz: o felie mare de șuncă și un iaurt

Cină: 200 gr de friptură, fără grăsime, o salată de legume asezonate cu ulei de măsline și lămâie

Ziua 10

Micul dejun: o ceașcă de cafea cu un cubuleț de zahăr, o felie de pâine toast

Prânz: două ouă fierte, o felie de șuncă și legume asezonate, asemeni zilei 1

Cină: o rădăcină de țelină fiartă (medie), o roșie și o altă legumă la alegere

Ziua 11

Micul dejun: o ceașcă de cafea cu un cubuleț de zahăr, o felie de pâine toast

Prânz: suc de portocală sau măr și un iaurt

Cină: un ou fiert, un morcov mare, 200 grame de brânză caș

Ziua 12

Micul dejun: un morcov mare, cu zeamă de lămâie

Prânz: 100 gr somon fiert, asezonat cu lămâie

Cină: 200 gr de friptură, fără grăsime, o salată de legume, neapărat să conțină și spanac, ulei de măsline și lămâie

Ziua 13

Micul dejun: o ceașcă de cafea neagră cu un cubuleț de zahăr, o felie de pâine toast

Prânz: două ouă, un morcov mare și zeamă de lămâie

Cină: 250 gr. carne de pui la grătar sau fiert și spanac asezonat cu zeamă de lămaie și ulei de măsline

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel