Sari la conținut

Dieta pe grupe de sânge poate duce la dezechilibre nutriționale

Autorul acestei diete medicul D’Adamo considera că grupa noastră de sânge determină modul în care organismul procesează nutrienții. Practic, principiul este acela că lectinele, proteine variate din alimente, pot interacționa diferit, în mod distinct cu celulele organismelor cu grupă de sânge diferită.

Teoria medicului are la bază considerentul că fiecare grupă sanguină are antigene unice care reacționează negativ în contact cu anumite substanțe, fapt ce poate determina tot felul de probleme legate de greutatea unui individ uman.

Medicul considera și că grupa de sânge, fiind moștenită de la strămoși care avea diferite stiluri de viață, astfel încât:

  • Persoanele care au grupa de sânge 01 au avut strămoși vânători. Aceștia aveau o alimentație care evident se baza pe carne. Potrivit medicului Adamo, persoanele cu grupa 01 asimilează rapid proteinele de origine animală,datorită nivelului mare de aciditate de la nivelul stomacului.De asemenea, cei care au această grupă trebuie să facă multă mișcare pentru a obține beneficii alături de dietă.
  • Persoanele care au grupa de sânge A2 au avut strămoși fermieri. Aceștia erau obișnuiți să mănânce produse vegetale.
  • Persoanele care au grupa de sânge B3 au avut strămoși omnivori, adică ei mâncau vegetale, dar și carne și lapte. În cazul acestor persoane este recomandată mișcarea moderată, de exemplu aerobic și jogging.
  • Persoanele care au grupa de sânge AB4 au avut strămoși cu caracteristici combinate între A2 și B3.

Principalele beneficii ale dietei sunt:

  • Medicul a susținut mereu că alimentația bazată pe grupe de sânge este benefică pentru prevenirea unor boli, dar mai ales pentru combaterea obezității.
  • Este o dietă în care teoretică persoana nu trebuie să sufere de foame, deci ușor de ținut.
  • Dieta nu limitează numărul de porții aferente grupelor de alimente permise.

Însă dieta a fost de multe ori combătută, se spune că nu este chiar o dietă cu avantaje deoarece nu ține cont de caracteristicile individuale, ci numai de grupa de sânge a unei persoane. De asemenea, la baza dietei nu există niciun studiu științific care să arate că într-adevăr această dietă are avantaje asupra stării de sănătate a persoanei care o urmează. Este posibilă ca în urma acestei să apară anumite carențe alimentare, altfel spus este o dietă dezechilibrată din punct de vedere nutrițional.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel