vineri, iunie 2, 2023

O dietă bogată în polifenoli, acizi grași omega-3 și fibre ar putea reduce riscul unei femei de boli coronariene, de accident vascular cerebral și de deces din orice cauză, potrivit unei noi cercetări.

Cu afecțiuni grave precum bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale care ne pândesc la fiecare colț, nu există o cale clară către o viață lungă și sănătoasă. Cu toate acestea, noi cercetări sugerează că o anumită dietă ar putea reduce riscul de a avea diverse probleme care amenință longevitatea. Mai mult, mâncarea din preparatele sale de bază ar putea să vă amintească de vacanța de vară.

Te-ar mai interesa: Analize de rutină care pot salva vieți. Medic: ”În...

Dacă v-ați petrecut vreodată o vacanță la Marea Mediterană, poate că v-ați simțit tentat să aduceți cu dumneavoastră o mică parte din sejurul dumneavoastră.

Fie că ați ales uleiul de măsline sau vinul roșu, noile cercetări sugerează că ați putea dori să adoptați mai mult decât aceste două ingrediente cheie din dieta mediteraneană.

Studiul, publicat în revista Heart, a constatat că popularul regim alimentar ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape un sfert în cazul femeilor.

S-a demonstrat că dieta reduce șansele de boli coronariene cu 25 la sută și de boli cardiovasculare cu 24 la sută.

Te-ar mai interesa: Semne incipiente ale cancerului de sân. La ce treb...

Mai mult, protocolul alimentar plin de antioxidanți a redus, de asemenea, riscul de accident vascular cerebral și riscul de a muri din orice cauză cu 23%.

Construită pe baze nutritive precum cerealele integrale, legumele, fructele, leguminoasele, nucile, peștele și uleiul de măsline virgin, dieta mediteraneană este bogată în polifenoli, acizi grași omega-3 și fibre.

Toate aceste componente au fost asociate anterior cu diverse beneficii pentru sănătate, inclusiv cu o mai bună sănătate a inimii.

Te-ar mai interesa: Cancerul la gât poate fi provocat de un virus. Pet...

În plus, respectarea acestei diete reduce semnificativ și aportul de grăsimi saturate dăunătoare pentru inimă, cum ar fi untul, lactatele și carnea roșie.


Dieta populară care ar putea reduce cu 23% riscul de deces prematur la femei

Analizând 16 rapoarte publicate între 2003 și 2021, echipa de cercetare a cercetat diverse studii pentru a evalua impactul dietei mediteraneene asupra sănătății cardiovasculare a femeilor și a riscului de deces.

Studiile au implicat mai mult de 700.000 de femei cu vârsta de 18 ani și peste, care proveneau în principal din SUA și Europa.

Te-ar mai interesa: Exerciții simple care cresc toleranța la durere. R...

Sănătatea lor cardiovasculară a fost monitorizată în medie timp de 12,5 ani.

Respectarea îndeaproape a dietei sănătoase le-a redus riscul unei întregi serii de probleme, de la boli cardiovasculare la accidente vasculare cerebrale.

Cu toate acestea, motivul pentru care această dietă este deosebit de benefică pentru femei rămâne necunoscut.

Autorul studiului, Dr. Sarah Zaman, a declarat: „Mecanismele care explică efectul specific fiecărui sex al dietei mediteraneene asupra bolilor cardiovasculare și a decesului rămân neclare.

Te-ar mai interesa: Alimente care scad tensiunea arterială. Ce ar treb...

„Factorii de risc cardiovascular specifici femeilor, inclusiv menopauza prematură, preeclampsia și diabetul gestațional, sau factorii de risc predominanți la femei, cum ar fi lupusul sistemic, pot crește în mod independent riscul de boli cardiovasculare.

„Este posibil ca măsurile preventive, cum ar fi dieta mediteraneană, care vizează inflamația și factorii de risc ai bolilor cardiovasculare, să impună efecte diferite la femei în comparație cu bărbații.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private