Sari la conținut

Alimentele de sezon supranumite Aurul Verde. Previn deteriorarea ADN-ului și bolile de inimă, întrucât scad colesterolul rău și tensiunea

Dieta verde. Sărace în calorii, bogate în vitamine şi minerale, verdețurile de sezon sunt porția noastră de sănătate, sursa ideală de fibre și antioxidanți, folosite acum, pentru regenerarea țesuturilor.

Datorită clorofilei (aurul verde) pe care o conțin în cantități considerabile, verdețurile reprezintă prima opțiune și în dietele de detoxifiere. lată cum putem combina efectul terapeutic al acestora cu plăcerea de a pregăti delicioase variante de meniuri primăvăratice.

Salata verde

Salata verde este una dintre verdețurile cele mai comune, dar foarte apreciate, pentru conținutul minim de calorii și maxim de apă (90%). Cu cât este mai închisă culoarea frunzelor, cu atât salata este mai bogată în fitonutrienți, în special acid folic, vitamina C, beta-caroten și potasiu. Mai mult, se știe din Antichitate că salata verde are și efecte sedative, datorită unei substanțe fitochimice numită lactucin. Ca beneficii aduse asupra sănătății, salata verde ajută ficatul, reduce riscul de cancer, de boală cardiacă și combate insomnia.

Ceapa verde

Dieta verde. Sfatul nutriționiștilor: asigurați-vă că mâncați mai multe frunze verzi de ceapă, nu doar partea albă. E vorba, fireşte, tot de clorofilă, dar și de multe fibre. Ceapa verde este doldora de substanțe nutritive esențiale: antioxidanți care previn deteriorarea ADN-ului și a tesutului celular, prin inhibarea acțiunii radicalilor liberi.

Vitamina C, care scade nivelul de colesterol rău și tensiunea, deci și riscul de apariție a bolilor de inimă.

Ceapa verde

Compuşii de sulf prezenți ajută și ei la reducerea riscului de afecțiuni coronariene, reduc nivelul zahărului din sânge și inhibă, totodată, dezvoltarea fungilor (ciupercilor). Vitamina C ajută la sinteza colagenului care face oasele puternice, în timp ce vitamina K joacă un rol-cheie în menținerea densității osoase. Sunt de notorietate proprietățile anti-bacteriene şi antivirale, ceapa verde fiind primul remediu natural în infecțiile virale, gripă etc., mai ales că stimulează și activitatea sistemului respirator, ajutând expectorația.

Ceapa verde mai conține carotenoide (luteina și zeaxantina) şi vitamina A, care protejează ochii, luptând și împotriva degenerării maculare – afecțiune care duce la pierderea vederii.

Usturoiul verde

Ca și ceapa verde, usturoiul verde aduce beneficii organismului, datorită sulfului. Ajută la întărirea sistemului imunitar, deoarece conține alicină, un compus cu efecte benefice asupra organismului. Alicina, un compus sulfuric din usturoiul verde, stimulează mecanismele naturale de apărare a organismului, prin proprietățile sale antiinflamatorii şi antibacteriene, protejând astfel împotriva infecțiilor. Este un adjuvant în tratarea răcelilor și a tusei, dar este totodată eficient și în tratarea infecțiilor gastro-intestinale.

Dieta verde. Bogat și în fier, se recomandă în cazul anemiilor. Un alt compus sulfuric, un polisulfid, are efecte benefice asupra inimii, protejând împotriva bolilor cardiovasculare şi a tensiunii arteriale mari. În plus, mai conține şi mangan, mineral care contribuie la menținerea colesterolului bun.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel