vineri, iunie 2, 2023

Ouă de prepeliță beneficii. Despre oul de prepeliță putem vorbi numai la superlativ. Nu are contraindicații și nu are efecte nedorite asupra organismului. Mai mult decât atât, conținutul său chimic este unul incredibil de bogat, raportându-ne la dimensiunea sa față de cea a unui ou de găină.

Un ou de prepeliţă are de cinci ori mai mult fosfor decât un ou de găină, de 7,5 ori mai mult fier, de şase ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2. De aceea, sunt mai recomandate din punct de vedere medical decât cele de găină. Ouăle sunt folosite încă din antichitate de chinezi şi egipteni. Dacă în urmă cu 4.000 de ani, tratau astmul bronşic şi infertilitatea, în prezent, sunt folosite în terapia bolilor renale, în diete şi cure de slăbire, afecţiuni hepatice, cardiace şi gastrice.

Te-ar mai interesa: Prea mult fier în sânge. Sideremia mare, semn de a...

Chiar şi copiilor le sunt indicate, pentru că întăresc imunitatea şi ajută la fixarea calciului în oase, iar, în timpul examenelor, îmbunătăţesc memoria.

Ou de prepeliță. Ouale fierte putin, mai hranitoare

„Oul de prepelita este foarte bogat in acizi grasi Omega 3 si Omega 6, care se gasesc si in uleiul de peste si in cel de floarea-soarelui”, completeaza Andreea Tocan, medic diabet, nutritie si boli metabolice.

Acizii grasi amintiti permit dezvoltarea echilibrata a organismului.

Cel mai bine este sa consumati ouale fierte, cu galbenus moale, deoarece valoarea nutritiva este mai mare. Daca galbenusul este tare, oul devine indigest si nu se mai asimileaza bine.

Te-ar mai interesa: Ce simți când ți se înfundă arterele. Semne de ala...

Evitati sa consumati ouale crude. „Oul crud contine avidina, o substanta care impiedica absorbtia vitaminelor. In plus, unele persoane sunt alergice la ouale crude”, mai spune dr.Andreea Tocan .

Persoanele sanatoase pot consuma pana la sase-sapte oua pe saptamana, iar cele care sufera de diverse afectiuni trebuie sa urmeze indicatiile medicului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private