marți, ianuarie 25, 2022

Cât durează acum carantina. Autoritățile sanitare au redus perioada de izolare a persoanelor infectate cu SARS COV 2, dar și a carantinei pentru cei care intră în contact cu un bolnav confirmat. Noile reguli sunt în vigoare din 8 ianuarie 2022.

Mai exact, 5 zile pentru cineva vaccinat, dar cu test pozitiv, și 10 pentru cei care nu s-au imunizat. Între timp, noua variantă a coronavirusului devine dominantă. Potrivit specialiștilor în următoarea perioadă vom avea zilnic și 20 de mii de infectări, cu Omicron.

Te-ar mai interesa: Moment critic pentru evoluția pandemiei! OMS avert...

7 zile versus 10 zile

Bolnavii confirmați cu Covid 19 care sunt vaccinați vor rămâne în casă 7 zile, în loc de 14 zile ca până acum, iar cei infectați dar nevaccinați vor sta 10.

 “Izolarea este o măsură aplicabilă persoanelor pozitive care dacă este vaccinat și fost bolnavă va sta în izolare 7 zile. Persoanele care sunt nevaccinate și devin pozitive vor fi izolate într-o perioadă de 10 zile, evident, asta dacă forma de îmbolnăvire este o formă ușoară, medie, care permite această perioadă! Pentru formele severe este clar că vor fi spitalizate atât cât este necesar!”, a declarat dr. Adriana Pistol, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, potrivit stirileprotv.ro. 

Te-ar mai interesa: Planta care poate „reduce semnificativ” zahărul di...

Contacții bolnavului vor intra în carantină și mai puține zile.

Mai exact, o persoană devine contact direct în momentul în care a interacționat mai mult de 15 minute cu un caz confirmat pozitiv, nu a purtat mască sau alte echipamente medicale și nici nu a respectat distanța minimă de 2 metri.

Reguli pentru cei care vin din zone roșii

Raed Arafat: “Dacă este persoană vaccinată sau trecută prin boală atunci are perioadă de carantină de 5 zile, dacă persoana nu este vaccinată, are perioadă de carantină de 10 zile.”

Te-ar mai interesa: Anunț pentru părinți! Testarea rapidă în școli. Co...

În plus, nu mai este nevoie de test pentru ieșirea din carantină.

Raed Afarat: ”Dacă vii din țară roșie, nu ești vaccinat, nu ești trecut prin boală carantină este de zece zile”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private