Diferențele dintre atacul de panică și atacul de cord. Cum deosebești cele două afecțiuni?

Atacul de panică și atacul de cord sunt două afecțiuni care se manifestă cu simptome asemănătoare. Dintre acestea, numai atacul de cord presupune un pericol, din punct de vedere medical. Cum recunoști diferențele dintre acestea?

Un atac de panică poate avea numeroase cauze. Acesta se instalează când persoana resimte un sentiment intens de frică și anxietate. Simptomele manifestate fizic sunt determinate de reacția corpului la această stare de alertă, însă nu presupun un pericol real asupra sănătății. Atacul de cord, pe de altă parte, este o afecțiune cardiovasculară gravă care îți poate pune viața în pericol. Atacul de cord se produce atunci când inima nu mai este alimentată corespunzător cu sânge. Cum recunoști diferențele dintre atacul de panică și atacul de cord și cum trebuie să acționezi, potrivit Click! Sănătate.

Atacul de panică

„Atacul de panică este un episod de frică intensă care poate provoca reacţii fizice aparent reale când de fapt nu există niciun motiv real de îngrijorare. De multe ori, în atacurile de panică, persoana simte că îşi pierde controlul, acest lucru generând o creştere a ritmului cardiac.  Astfel apar dificultăţi respiratorii, dureri in piept, senzaţie de leşin, tremor, greaţă, dureri abdominale, dureri de cap, etc” explică dr. Fadgyas-Stănculete Mihaela, medic primar psihiatru, Şef Lucrări, Coordonator al cercului de psihiatrie pentru studenţi din Cluj-Napoca, potrivit Click! Sănătate.

Atacul de cord

„Spre deosebire de atacul de panică, atacul de cord sau infarctul are câteva manifestări specifice: durerea în piept sau gheara în piept, senzaţia de greutate mare pe piept, durerea în braţe, de regulă, în braţul stâng care iradiază spre umăr, spate, gât şi maxilar. În rândul femeilor, se poate manifesta prin arsuri esofagiene asemănătoare indigestiei. Toate acestea manifestări apar atunci când inima se află in pericol, când  muşchiul inimii nu mai primeşte suficient sânge” susține dr. Liudmila Frunză, medic specialist cardiolog la ARES, potrivit Click! Sănătate.

Un atac de panică nu pune viața în pericol, precum atacul de cord. Totuși, această afecțiune poate diminua calitatea vieții. Este recomandat ca, dacă resimți oricare dintre simptomele afecțiunilor descrise, să faci un control medical. Numai un diagnostic stabilit de un profesionist te poate ajuta să remediezi simptomele și să vindeci afecțiunile.

 

Recent Posts

Fostul preot: Dumnezeu creează două suflete… Amândoi vin pe pământ, dar…

Daniel Balaş, fost preot,vorbește despre reîncarnare. Acesta spune că Biblia a fost modificată în anul…

8 ore ago

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. „Poți pierde o fază vitală”

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. Toată lumea știe că organismul uman are…

8 ore ago

Arsenie Boca: Dumnezeu știe ce face cu fiecare dintre noi

Povestea ceșcuței de ceai – spusă de Părintele Arsenie Boca: „Când simți că ești într-o…

9 ore ago

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav! Semnele bolii hepatice grase…

9 ore ago

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot…

10 ore ago

Planta minune care protejează ficatul. Abundă în Vitamina C și complex de Vitamina B

Planta minune care protejarea ficatului. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic