Categories: Ştiri sănătate

Diferite tipuri de astm: recunoaște simptoamele, pentru ajustarea tratamentului corect

Din cuprinsul articolului

Diferite tipuri de astm: recunoaște simptoamele, pentru ajustarea tratamentului corect.

Te lupți cu diferite simptome de astm bronșic care te fac să te simți fără respirație, inconfortabil și într-o permanentă stare de rău? Medicii consideră că este mai bine să cunoașteți clasificarea afecțiunii pentru a obține un tratament adecvat, deoarece astmul poate fi cronic și chiar fatal pe termen lung.

Potrivit Clinicii Mayo, astmul este o afecțiune în care căile respiratorii se îngustează și se umflă și poate produce mucus suplimentar.

Acest lucru poate îngreuna respirația și poate declanșa tusea sau un sunet șuierător atunci când expirați, dar și dificultăți de respirație. Astmul nu poate fi vindecat; cu toate acestea, simptomele sale pot fi controlate și pentru asta, trebuie să aveți o descriere detaliată a tipului de boală de care suferiți.

Deoarece astmul se schimbă adesea în timp, trebuie să lucrați cu medicul dumneavoastră pentru a vă urmări semnele și simptomele și pentru a vă ajusta tratamentul după cum este necesar.

Diferite tipuri de astm

Diferitele tipuri de astm care ar necesita o intervenție serioasă pentru un tratament adecvat sunt:

1. Astmul cu debut la adulți: Acest tip de astm se generează de obicei de-a lungul anilor când oamenii evită factorii declanșatori. De exemplu, dacă vă îmbolnăviți din cauza unei infecții virale, aceasta poate duce la o tuse care rămâne timp de săptămâni sau chiar luni. În cea mai mare parte, astmul provoacă tuse constantă în timpul nopții sau în timpul exercițiilor fizice, respirație șuierătoare și congestie toracică.

2. Astmul profesional: Acest tip de astm este comun printre cei care lucrează în jurul reziduurilor, substanțelor chimice, fumului și fumului care irită plămânii. Pentru cei care au fost diagnosticați cu astm bronșic, iritanții din aer pot agrava starea. Potrivit Institutului Național de Sănătate, se estimează că 11 milioane de lucrători dintr-o gamă largă de industrii și ocupații din SUA, de exemplu, sunt expuși la peste 250 de substanțe cunoscute sau despre care se crede că provoacă astm bronșic profesional.

3. Astm alergic: Acest tip de astm este declanșat de alergeni precum polenul, praful și părul de animale de companie la anumite persoane.

4. Astmul pediatric: Este frecvent în rândul copiilor mici și afectează cel puțin 6 milioane de copii din Statele Unite, conform Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor. Dacă astmul pediatric nu este controlat, este posibil ca cei mici să fie internați în spital.

Recent Posts

Designerul Mihai Albu, diagnosticat cu CANCER. Mesajul transmis de Iulia Albu i-a lăsat pe toți fără cuvinte

Designerul Mihai Albu, diagnosticat cu CANCER. Acesta și-a făcut public diagnosticul printr-o postare pe rețelele…

15 minute ago

HOROSCOP chinezesc. Zodiile care fac bani până la sfârşitul primăverii

Astrologul Marian Golea a făcut o serie de previziuni pentru perioada următoare. Potrivit acestuia, se…

36 de minute ago

Colegiul Medicilor Stomatologi cere eliminarea discriminărilor privind tratarea pacienţilor aflaţi în situaţii de urgenţă

Colegiul Medicilor Stomatologi din România a solicitat Colegiului Farmaciştilor din România eliminarea tratamentului ”neunitar şi…

55 de minute ago

TOPUL alimentelor care TOPESC grăsimea de pe burtă chiar de la micul dejun

Grăsimea abdominală, cunoscută și sub denumirea de grăsime viscerală, este invizibilă pentru ochi, dar influența…

o oră ago

Horoscop 10 mai cu Pavel Globa. Schimbări radicale pentru 3 zodii chiar la început de weekend

Horoscopul zilei de 10 ma, prezentat pe Pavel Globa. Este o zi în care ne…

2 ore ago

Citeste si: