sâmbătă, mai 21, 2022

Există o serie de întrebări pe care foarte multe persoane se jenează să le formuleze și să caute undeva răspunsuri. Da, legate de zona intimă. Începând cu ce lenjerie intimă trebuie să purtăm la sală și terminând cu obligativitatea reală a lenjeriei intime. Cât este de grav să nu o purtăm?

Lenjeria intimă face parte din inventarul obligatoriu al tuturor garderobelor. Fie că vorbim de bikini sau de variantele lor mai puțin sexy, chiloții se găsesc în toate formele și din toate materialele.

Te-ar mai interesa: Prof. Dr. Leon Dănăilă despre rolul autosugestiei ...

Unii dețin o ”pereche norocoasă”. Alții cumpără pentru ocazii speciale. Având în vedere sumele uriașe care se duc pe chiloți în toată lumea, este clar că reprezintă un subiect care trebuie luat în serios.

Experții economici evaluează industria lenjeriei intime la circa 30 miliarde de dolari.

Care este ADEVĂRUL despre chiloți

Cât este de grav să nu îți schimbi chiloții după ce i-ai purtat o zi? Avem vești bune pentru cei care vor să ia o zi pauză. Din punct de vedere al sănătății, nu este nicio problemă să purtăm aceeași pereche de chiloți două zile la rând. Doar că trebuie să fiți atenți la două aspecte importante: să fie uscați, zona intimă predispune la umiditate, mai ales în cazul femeilor. Dacă o femeie va păstra zona intimă uscată nu este nicio problemă, însă umiditatea va conduce la dezvoltarea ciupercilor, cu precădere Candida, la mâncărimi și iritații ale zonei, spune medicul J. Scott Kasteler.

Te-ar mai interesa: Prim ajutor în caz de arsuri! Cele 2 produse din b...

Contează materialul? Da! Contează enorm. Materialul este esențial, când discutăm despre sănătatea zonei intime. Pentru a preveni infecțiile vaginului și ale vulvei, purtați lenjerie intimă de bumbac, care permite pielii să respire și să absoarbă umezeala, care poate fi un catalizator al infecțiilor fungice.

Este în ordine să porți bikini? Aspectul este grozav, dar nu neapărat sănătos. Dincolo de faptul că este incomod, având un șnur între fese, este o piesă de lenjerie total contraindicată atunci când faceți sport sau dacă ați avut infecții fungice repetate.

Te-ar mai interesa: Vedetă din România ajunsă la Psihiatrie. „Pe mine ...

Care model este mai indicat bărbaților? Boxeri sau chiloți? Este un subiect care a iscat multe controverse și despre care s-a discutat, având în vedere aspectul fertilității la bărbați. Se pare că producția de spermă are o legătură directă cu modelul de chiloți pe care îl preferați. Experții spun să stați departe de lenjeria intimă care vă încorsetează prea mult, dacă vreți să devenți tătic în curând. Alegeți piese comode, de bumbac, care să fie pe măsura dv.

Te-ar mai interesa: Efectele secundare surprinzătoare ale consumului d...

E bine să nu port chiloți? Un studiu a dezvăluit că un sfert dintre americani nu poartă chiloți, și se pare că ar exista și un motiv întemeiat pentru acest gest. Pentru unii, lenjeria intimă este incomodă și le cauzează iritații, mai ales atunci când fac mișcare. Experții spun că dacă aveți costum de antrenament, pentru sportul pe care îl faceți, puteți să omiteți lenjeria intimă, dacă vă jenează, incomodează sau vă produce iritații.

Te-ar mai interesa: Beneficiile secrete pentru sănătate ale orezului a...

Concluzia este: dacă ești curat, uscat și proaspăt în zona intimă, vă puteți schimba la două zile. Lucrurile se schimbă doar în cazul umezelii materialului, după sport sau alte condiții.

Un material umed va fi mediul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor, lucru nedorit de nimeni. Nu exagerați nici cu balsamul de haine în cazul lenjeriei intime, dacă vă schimbați zilnic, vă puteți spăla lenjeria de corp manual, cu bicarbonat, o soluție naturală pentru o zonă pretențioasă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private