sâmbătă, octombrie 1, 2022

Salamul de Sibiu nu mai este de mult un produs local, făcut la Sibiu. Și pe lângă faptul că salamul de Sibiu nu este din Sibiu, nici măcar nu este fabricat din carne românească. Salamul de Sibiu este al doilea produs românesc recunoscut la nivel european, după Magiunul de Prune Topoloveni.

Dar, salamul celebru românesc este acum un mix de cărnuri importate, scoțându-l astfel din zona scandalului pestei porcine, potrivit ziarulromanesc.es

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila: Un comportament responsabil al f...

Prețul salamului de Sibiu a crescut, în schimb.

Ștampila ovală care însoțește acest produs tradițional românesc este dovada materiei prime achiziționate din spațiul UE.

“În momentul de faţă, noi toţi făcând schimburi intracomunitare, suntem agreaţi cu stampilele ovale. Stampila Ovală înseamnă doar carne din afară, carne, slănină din afară. Din România, în acest moment, pe ștampile hexagonale, ştiţi că e ștampila de tranzit, nu achiziţionăm carne“, a explicat Carmen Gavrilescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu la evenimentul “Zilele Salamului de Sibiu”, care a avut loc la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale.

Te-ar mai interesa: Recomandările lui Arafat în cazul unui atac nuclea...

Aceeaşi persoană a mai spus că toată carnea cumpărată este luată din Spania, Italia sau Germania şi că există o competiţie puternică cu China şi Vietnam. Importurile de carne de porc s-au dublat în China, iar acest lucru face prețurile să crească.

“Cărnurile sunt toate din perimetrul european, din Spania, Italia, Germania. Valul puternic este din China, ce se întâmplă în China şi Vietnam. Importurile Chinei s-au dublat. E o competiţie uluitoare în momentul de faţă, se vinde în avans. Producţia foarte multora era vândută până în lună martie anul viitor”, a explicat aceasta.

Te-ar mai interesa: Cele mai bun surse naturale de melatonină, hormonu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private