Sari la conținut

Din păcate, tragedia Colectiv se poate repeta oricând. IGSU, amenzi uriașe. Anunțul făcut de Raed Arafat

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Raed Arafat, şeful DSU

Din păcate, tragedia Colectiv se poate repeta oricând. IGSU, amenzi uriașe. Anunțul făcut de Raed Arafat

În cursul zilelor de vineri, 12 noiembrie, și sâmbătă, 13 noiembrie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au făcut mai multe controale inopinate în cluburi, discoteci şi săli de evenimente, atât în București, cât și județele Cluj și Iași.

Din păcate, tragedia Colectiv se poate repeta oricând. IGSU, amenzi uriașe

În urma acestor controale a ieșit la iveală faptul că, din păcate, tragedia de la Colectiv, în care au murit 64 de oameni, se poate repeta oricând.

Generalul de brigadă Benone Duduc, adjunct al inspectorului general al IGSU, a declarat, potrivit ProTV, că au fost controlate 40 de „obiective” și că la patru dintre acestea, „pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu prin depăşirea numărului de utilizatori a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 de lei ca sancţiune principală şi sancţiunea complementară de oprire a funcţionării pentru o perioadă de 60 de zile”.

Anunțul făcut de Raed Arafat

La rândul său, Raed Arafat a dezvăluit că, printre neregulile descoperite la fața locului, s-a numărat și numărulmult mai mare al clienților, care nu aveau acces spre ieșirile de siguranță.

„Am solicitat colegilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să organizeze ample acțiuni de verificare în ceea ce privește zonele cu aglomerări mari de persoane, cum ar fi discoteci, cluburi, săli de evenimente.

Am urmărit două aspecte principale, fără să ne limităm la ele, primul fiind excederea numărului persoanelor aflate în interior, comparativ cu numărul permis în documentele amplasamentului, iar al doilea fiind accesibilitatea”, a declarat Raed Arafat.

„Cele 4 obiective funcționează: 3 în municipiul Iași și 1 în București. Au fost constatate și alte contravenții, care au fost sancționate cu un număr total de 24 de amenzi și 22 de avertismente, cuantumul total fiind de 539.500 de lei”, a mai spus Duduc.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: