duminică, decembrie 4, 2022

Ieri, 3 octombrie 2022, un cutremur a avut loc la ora 6.51, astfel că românii au fost treziți din somn de mișcările haotice ale casei. În acest context, șeful DSU, Raed Arafat , a făcut o declarație pe acest subiect.

Secretarul de stat Raed Arafat  a declarat, joi, că populaţia ar trebui să fie foarte bine pregătită asupra a cum să reacţioneze în cazul producerii unui cutremur cu magnitudine mai mare.

Te-ar mai interesa: Ce faci când ai o urgență medicală în weekend? Dr....


Raed Arafat: ”Trebuie să fim tot timpul pregătiţi”

”Oricând un cutremur poate să apară. Cum a apărut cutremurul astăzi de 5,4 (…) Oricând putem avea un cutremur de 5,5, de 6, de 6,5 şi unul de 7. Clar că apariţia unui cutremur nu este predictibilă. Din cauza asta trebuie să fim tot timpul pregătiţi.

Nimeni nu poate să prezică un cutremur

Nu ştim când poate să apară un cutremur. Nimeni nu poate să prezică că peste o lună o să avem un cutremur. Au încercat mulţi să joace cartea asta, dar nu merge. Încă nu există mecanismele ştiinţific dovedite prin care să poţi să faci acest lucru”, a afirmat Raed Arafat, la postul Digi 24.

”Părerea noastră este că populaţia trebuie să fie în primul rând pregătită foarte bine. Chiar dacă vrem în viitor să dăm astfel de mesaje (RO-Alert), trebuie să fim foarte siguri de pregătire, trebuie să facem analize, studii, să fim siguri că marea majoritate a populaţiei ştie foarte bine ce are de făcut şi că va face acest lucru, nu va intra în panică şi atunci putem să ne gândim la asta”, mai spune șeful DSU.

Te-ar mai interesa: ANPC trage un semnal de alarmă! La ce trebuie să f...

Raed Arafat spune că populația nu este prergătită să primească mesajul de avertizare cu privire la cutremur cu 5 secunde înainte de producerea seismului.

”Un mesaj la ora 6:50 dimineaţa este una, un mesaj la 12 noaptea sâmbătă, când avem mii de oameni în diferite locuri aglomerate unde ieşirile de urgenţă sunt înguste, poate să ducă la busculade şi poate să ducă la moarte, chiar dacă cutremurul nu omoară pe nimeni”, a conchis Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Horoscopul banilor pentru decembrie. Mihai Voropch...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private