Sari la conținut

Disfuncția erectilă poate semnala două afecțiuni care pun viața în pericol

disfunctie erectila
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Disfunctie erectila

Din cuprinsul articolului

Disfuncția ERECTILĂ este o nesiguranță comună în rândul bărbaților – unul din cinci suferă de impotență peste 40 de ani. Pe lângă impactul psihologic pe care îl poate lua, disfuncția erectilă poate semnala și două afecțiuni care pun viața în pericol.

Problemele de erecție (impotența) sunt foarte frecvente, dar mulți bărbați nu se prezintă la medic și nu se verifică. Acest lucru se datorează unei game de factori, unul dintre cei mai frecventi fiind stigmatizarea. Cu toate acestea, dacă vă confruntați frecvent cu disfuncție erectilă, este vital să luați în considerare o vizită la medic.

Asta pentru că poate fi un semn de avertizare timpurie atât pentru boli de inimă, cât și pentru diabet – două afecțiuni care pot pune viața în pericol.

Farmacia online Chimist Click subliniază că disfuncția erectilă poate fi un semn al unor afecțiuni care afectează atât fluxul sanguin, cât și sistemul nervos.

Bolile de inimă, colesterolul crescut, hipertensiunea arterială și diabetul pot afecta fluxul de sânge către penis, care la rândul său provoacă disfuncție erectilă.

Având în vedere importanța acesteia, farmacistul  Abbas Kanani a spus: „Este extrem de important să urmăriți frecvența DE [disfuncție erectilă], deoarece aceasta ar putea ajuta la prevenirea problemelor cardiovasculare grave”.

De fapt, șansele subliniază importanța de a rămâne vigilenți.

Descoperirile Asociației Britanice a Chirurgilor Urologi arată că 90% dintre bărbații cu impotență au cel puțin o cauză fizică subiacentă a problemei lor – 40% boli cardiovasculare și 33% diabet.

Bolile cardiovasculare sunt cauza principală de deces la nivel global, luând aproximativ 17,9 milioane de vieți în fiecare an, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

Disfuncția erectilă poate indica, de asemenea, afecțiuni neurologice, cum ar fi Parkinson și scleroza multiplă, care afectează transferul impulsurilor nervoase de la creier la penis, sunt întrerupte.

Potrivit domnului Kanani, erecțiile apar atunci când există un flux sanguin bun direct către penis.

El a continuat: „Când este stimulat sexual, oxidul nitric este eliberat din sistemul nervos. Oxidul nitric stimulează producerea unui mesager numit cGMP. cGMP permite sângelui să curgă cu ușurință în penis, provocând o erecție.”

Cum să tratezi disfuncția erectilă

Tratamentele pentru disfuncția erectilă sunt de obicei eficiente și deseori problema dispare.

Există, de asemenea, tratamente specifice pentru unele dintre cauzele disfuncției erectile.

Potrivit NHS, medicamente precum sildenafilul (comercializat sub numele de Viagra) sunt adesea folosite de medici pentru a trata disfuncția erectilă. Este disponibil și în farmacii.

„Din cauza modificărilor în reglementări, nu mai aveți nevoie de rețetă pentru a obține sildenafil”, explică NHS.

Potrivit domnului Kanani, un medicament cunoscut sub numele de Tadalafil Daily poate fi luat în fiecare zi și este eficient în tratarea disfuncției erectile.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel