Sari la conținut

Dispare certificatul verde. Anunțul momentului de la autorități. Unde s-a luat deja decizia

Dispare certificatul verde. Autorităţile au anunțat că nu se mai controlează certificatul verde decât în spitale și cămine de bătrâni. Totuși, ei cer oamenilor să fie în continuare responsabili. Masca de protecţie rămâne obligatorie în şcoli, mijloacele de transport în comun, cinematografe, teatre şi la evenimentele care se desfăşoară în spaţii închise.

Italia nu mai cere de astăzi certificatul verde, cu speranţa că măsura va impulsiona turismul în peninsulă.

Anunțul momentului de la autoritățile. Unde s-a luat deja decizia

Bătălia împotriva coronavirusului nu s-a încheiat încă, a comentat ministrul Sănătății, Roberto Speranza, în contextul în care, de astăzi, în Italia nu se mai controlează certificatul verde decât în spitale și cămine de bătrâni. A nu avea o obligație nu înseamnă a deveni iresponsabil, a ținut să mai sublinieze ministrul Speranza, explicând că există încă situații în interior, ca şi în exterior în care se formează aglomerație.

Masca de protecție rămâne obligatorie

Totuși, până la 15 iunie masca de protecție rămâne obligatorie în mijloacele de transport în comun, dar și pentru a călători cu avioane, trenuri și nave, la fel ca și pentru a intra în săli de cinema, de teatru, în muzee și pentru a participa la evenimente. Până la sfârșitul anului școlar, masca trebuie utilizată de toți elevii, de cadrele didactice și personalul din instituțiile de învățământ, potrivit RRA.

Bilanţ COVID-19 din 1 mai 2022

Aproape 500 de noi cazuri de Covid și 7 decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 492 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 395 mai puțin față de ziua anterioară. 76 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 39 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.207, cu 64 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 191 persoane, cu 7 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 191 pacienți internați la ATI, 170 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 69 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 6 mai mult decât în ziua anterioară. Niciun minor nu este internat la ATI.

Până duminică, 65.493 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.