luni, octombrie 3, 2022

Dispare unul dintre cele mai importante lanțuri de farmacii din România. Ultimele locații au fost vândute recent

Este vorba despre grupul de farmacii Polisano Pharma SRL care comercializează produse farmaceutice şi parafarmaceutice în magazine specializate. Compania are 12 farmacii în județul Sibiu, 9 farmacii în municipiul Sibiu, două farmacii în orașul Cisnădie și o farmacie în comuna Racovița. Compania deţine și un magazin naturist în Sibiu.

Te-ar mai interesa: Sărbătoare importantă: Ce sfânt prăznuiește Biseri...

Marcos Provit, cu peste 100 de farmacii sub brandul Evofarm, cumpără întregul lanț de farmacii Polisano Pharma de la familia Vonica.

Polisano vinde ultimele farmacii. Tranzacția e verificată de Consiliul Concurenței

Dispare unul dintre cele mai importante lanțuri de farmacii din România

Compania Polisano este deținută de Daniela Vonica (soţia regretatului om de afaceri Ilie Vonica) şi Valentina Bîrsan. Pe lângă farmacii, grupul includea un spital, laboratoare medicale, o fabrică de medicamente, distribuţie şi retail farmaceutic.

După decesul antreprenorului în 2016, rând pe rând, diviziile grupului Polisano au făcut obiectul mai multor tranzacţii prin care competitorii din piaţă au cumpărat fiecare companie.

Potrivit Ziarul Financiar, în 2016, un număr de 73 de farmcacii Polisano au fost cumpărate de grupul Sensiblu, urmând ca alte 24 de farmacii rămase în familia afaceristului să fie jumătate în oraşul Sibiu, iar restul în localităţi şi oraşe apropiate, Racoviţa şi Cisnădie.

Te-ar mai interesa: Boala care provoacă mai multe decese decât canceru...

Farmaciile Polisano au încheiat anul 2021 cu afaceri de 44,6 mil. lei, în creştere cu 10% faţă de anul anterior.

Ilie Vonica s-a sinucis în anul 2014, aruncându-se de pe terasa casei sale din Sibiu. A murit apoi la spital. Omul de afaceri sibian a lăsat în urma sa o scrisoare de cinci pagini, în care menţiona scandalul reţetelor false, în care era implicată soţia sa.

Reamintim că arestarea soţiei şi problemele firmelor sale l-au determinat pe proprietarul Grupului Polisano, Ilie Vonica, să îşi ia viaţa, în 2014.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Dulcan: Care sunt cele trei prafuri otră...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private