luni, ianuarie 18, 2021
Ana Maria Nitu

Dramă într-o familie mexicană, după ce, dispeceratul de la 911, serviciul de ambulanţă din străinătate, i-a închis voit unei femei al cărei prieten a fost împuşcat.

Tragedia s-a întâmplat noaptea după ora 22, în timpul unei petreceri când s-au auzit focuri de armă. O femeie a sunat la 911, serviciul de ambulanţă şi se aştepta să fie asistată de Matthew Sanchez, operatorul care trebuie să coordoneze oamenii în astfel de situaţii. Femeie îi spune că prietenul ei sângerează foarte tare, este speriată şi nu ştie ce să facă.

Matthew Sanchez o tot întreabă pe femeie dacă rănitul mai respiră. Femeia enervată îi răspunde : “Da..de câte ori trebuie să îţi mai repet”. Apoi, întregistrarea poliţiei face lumină în anchetă. Matthew îi răspunde femeii : “Uite care e treaba cucoană, descurcă-te singură cu asta. Eu nu o să te ajut” , apoi femeia îl roagă “Te rog..prietenul meu moare..” iar tot ce s-a auzit în continuare a fost sunetul liniei telefonice deconectate.

Operatorul a fost concediat, dar încă nu s-a luat o decizie în cazul lui. Rănitul a murit la spital. Anchetatorii încearcă să îi găsească pe cei care au tras şi spun că nu Chavez-Silver, băiatul care a murit, ar fi fost ţinta lor.

“Am auzit înregistrarea şi îţi frânge inima pur şi simplu. Trebuie contralte astfel de cazuri şi trebuie să se facă ceva, ca această tragedie să nu se mai repete”

Operatorul avea vechime, lucra de 3 ani şi a fost prima oară când a făcut acest lucru. Încă nu se ştie ce l-a determinat să îi abandoneze pe acei tineri speriaţi.

A.