Sari la conținut

Dispozitivul revoluţionar care elimină cauza infarctului

A fost creat un dispozitiv minuscul care oferă o soluţie de tratament terapeutic pentru cheagurile din vasele sanguine.

Tehnologia poate efectua simultan trombectomie, ocluzia vasului, protecţie embolică şi ancorare.
Noul mecanism MegaVac Thrombectomy System (MTS) pentru îndepărtarea cheagurilor cuprinde două dispozitive medicale terapeutice: MegaVac Vacuum Extraction Thrombectomy (VET) cateter şi ThromboWire Clot Retractor.
VET are un vârf de forma unei pâlnii distal, care atunci când este introdus în venă, ocluzionează fluxul de sânge prin crearea unui sigiliu şi al unui perete special. Gura cateterului este poziţionată chiar lângă cheagul ţintă. Utilizând o seringă manuală, cheagul este aspirat în gura largă a cateterului. Cu fluxul de sânge întrerupt, aspirarea cheagurilor este extrem de eficientă deoarece dispozitivul împiedică fluxul de sânge să se interfereze cu aspiraţia.
ThromboWire este un dispozitiv nou, care dispune de un coş creat pe bază de sârmă dislocabilă, care funcţionează pentru a trage cheagul în cateterul VET. Este poziţionat chiar lângă cheagul de sânge pentru a furniza o circulaţie eficientă pentru ca acesta să fie aspirat în pâlnia cateterului.
Compania MegaVac a fost fondată în 2013 şi a dezvoltat o tehnologie proprie pentru trombectomie. Sistemul  îndepărtează cheagurile de sânge, care se formează din cauza mai multor boli. Designul de tip pâlnie permite atât tratamentul arterelor cât şi venelor coronare şi periferice.
Trombectomia este eliminarea cheagurilor de sânge din artere sau vene. Spre exemplu, infarctul miocardic e cauzat de un blocaj al fluxului sanguin cauzat de acumularea trombelor în sânge. Trombectomia elimină trombele pentru a restabili fluxul de sânge şi a preveni moartea ţesutului miocardic. Îndepărtarea rapidă şi completă a cheagului de sânge este esenţială pentru salvarea vieţii pacientului şi obţinerii unui rezultat de succes.
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel