duminică, decembrie 4, 2022

Distribuirea pastilelor de iod se amână. Anunțul de ultim moment al Ministerului Sănătății.

La începutul săptămânii viitoare, Ministerul Sănătăţii și Guvernul vor demara campania de informare a populaţiei referitoare la modul de administrare şi de păstrare a pastilelor de iod.

Este anunțul făcut de reprezentanții MS, pe pagina oficială de Facebook.

Distribuirea pastilelor de iod se amână. Anunțul de ultim moment al Ministerului Sănătății

Potrivit comunicatului MS, distribuirea pastilelor de iod către populație se amână pentru a doua jumătate a lunii aprilie, după ce medicii de familie au refuzat să le distribuie, motivând că aglomerația și birocrația iscate ar risca să le blocheze activitatea medicală.

Te-ar mai interesa: Își pun propriile interese pe primul loc: Cele tre...

„La începutul săptămânii viitoare, Guvernul României și Ministerul Sănătății vor demara campania de informare a populației referitoare la modul de administrare și de păstrare a comprimatelor de iodură de potasiu.

Menționăm că, în momentul de față, nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile.

Campania de informare publică, distribuția și dezvoltarea deprinderilor preventive în rândul populației sunt în responsabilitatea Ministerului Sănătății.

În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor stabili procedura legală pentru distribuirea pastilelor de iodură de potasiu pentru populația cu vârsta între 0 și 40 de ani. Distribuirea comprimatelor va începe în a doua jumătate a lunii aprilie”, se arată în comunicatul MS.

Te-ar mai interesa: Magda Vasiliu: Cu ce mi schimba mie viața faptul c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private