sâmbătă, mai 21, 2022

În cursul zilei de astăzi, Ministerul Sănătății a transmis că distribuția pastilelor de iod va fi amânată. Potrivit Ministrului Alexandru Rafila, se dorește o informare a populației înainte de distrbuirea pastilelor. În continuare, medicii de familie își exprima dezacordul cu privire la implicarea lor în distribuția tabletelor de iod.

„Nu putem să facem distribuția acestor comprimate fără să existe o campanie de informare a publicului privind modul de administrare și utilizare: doar într-o situație în care – Doamne ferește! – apare un incident care să presupună acest lucru. E un lucru foarte sensibil și nu o să facem niciun fel de distribuție până nu ne convingem că toată lumea știe despre ce este vorba, pentru că administrarea intempestivă a acestor pastile poate să pună probleme”, a spus Rafila.

Te-ar mai interesa: Ce să NU spui sau să NU faci în preajma unei perso...

Potrivit declarațiilor ministrului Rafila, se dorește în primă fază o campanie de informare prin distribuirea de flyere informative.

Alexandru Rafila a mai declarat că medicii de familie nu doresc să se implice în distribuirea iodului către pacienții de pe liste, însă acesta își manifestă încrederea că în cele din urmă medicii de familie vor accepta propunerea Ministerului Sănătății.

„Vă asigur că vom găsi cadrul legal care să facă posibilă distribuția către cetățeni. Și vreau să vă mai spun un lucru: eu nu am avut nicio dispută cu medicii de familie. Dânșii mi-au spus doar punctul lor de vedere, am încercat să-l înțeleg, ne-au spus în mod foarte clar că ei consideră o chestiune birocratică distribuirea acestor pastile către pacienții de pe propriile liste. Eu le-am spus – și nu în spirit polemic – că eu consider că avem o responsabilitate, noi ca administratori ai sistemului de sănătate, pentru toți pacienții din România, dânșii pentru pacienții de pe propriile liste.

Te-ar mai interesa: Copiii care nu au prieteni sau nu se înțeleg cu ma...

Eu nu cred că protejarea sănătății pacienților noștri este o chestiune birocratică. Mai rămâne să analizăm cu colegii de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Vom găsi o soluție și eu cred că mulți dintre medicii de familie vor reflecta și vor deveni parteneri, nu ai noștri, ci ai pacienților de pe listele lor, în a-i ajuta să înțeleagă care este scopul acestei distribuiri, care nu trebuie în niciun fel să îngrijoreze populația”, a mai spus ministrul Alexandru Rafila.

Te-ar mai interesa: Premieră medicală! Pacienții cu traumatisme cranio...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private