Sari la conținut

Doar 1 din 1000 de români are această vitamină în cantitate suficientă. Medic: ”Este cel mai puternic antioxidant!”

pastila
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Toți ne dorim să fim sănătoși. Totuși, puțini dintre noi reușesc. Una dintre cauze este lipsa anumitor vitamine, care conduce la o scădere accentuată a imunității și la apariția unor boli grave.

Invitat în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, onco-nutriționistul Marius Văduva a arătat care sunt aceste vitamine și ce măsuri trebuie să luăm pentru a ne păstra sănătoși.

”Cel mai important lucru din corp, și cred că doar unul din 100 de oameni, în cel mai bun caz, ar avea cât de cât, este zincul.

Pentru imunitate aș recomanda binecunoscuta vitamina D, și aș spune oricărei persoane de peste 16-18 ani să ia 5000 UI pe zi de vitamina D. Dar pe lângă asta, aceste persoane adulte ar trebui să ia 50 mg de zinc permanent. Vitamina D, zincul și măcar 1 gram, 1.5 grame zilnic de vitamina C”, a explicat Marius Văduva.

”Acestea trei îți asigură o reparare, pentru că nu este o supraimunitate, doar un deficit pe care începi să îl completezi”, a mai explicat Marius Văduva.

Cel mai puternic antioxidant

”Și eu nu am găsit până acum mai mult de un român la 1000 de persoane care are vitamina C în organism suficientă. Este cel mai important antioxidant, pe lângă glutation, pentru corpul uman.

Vitamina C dispare prima când avem nitrați în legume și fructe. Și cum antioxidanții sunt mâncați de acești nitrați, noi nu mai avem vitamina C în corp. Este mai rău decât la vitamina D, pentru că acolo lumea se mai îngrijește, dar aceasta chiar lipsește”, a mai spus onco-nutriționistul în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudului de la Antena 3 CNN.

De asemenea, medicul a vorbit și despre simptomele care anunță boli grave și despre faptul că este important să știm să le interpretăm la timp.

”Începe corpul să îți dea semnale. Te înțeapă inima, te dor genunchii, ai o transpirație anormală, care apare în special pe timpul nopții, toate aceste semnale arată că va urma pentru tine o boală.

Să știți că oamenii se îmbolnăvesc atunci când sunt fără credință”, spune Marius Văduva.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel