Sari la conținut

Doar așa dai jos grăsimea de pe burtă și obții un abdomen cu pătrățele

Un abdomen bine definit este una dintre dorinţele tuturor celor care se decid să „viziteze” sala de forţă. Dar pentru asta este nevoie de multă perseverenţă şi o bună informare în ceea ce priveşte alimentaţia. Pentru că un abdomen bine definit se obţine nu doar prin munca la sală, ci şi prin alimentaţie (aceasta contează în proporţie de 80%, restul de 20% înseamnă antrenament).

Cum scapi de grasime la abdomen.

Pentru a elimina o mare parte din stratul de grasime trebuie sa faci exercitiile la o anumita intensitate. Nu este suficient sa faci doar exercitii pentru abdomen, intregul tau corp trebuie sa fie supus unui efort fizic sustinut. Exercitiile cardiovasculare trebuie efectuate intermitent: 20 de secunde la o intensitate mai mare, urmate de 10 secunde la intensitate mai mica, apoi alte 20 de secunde de explozie si tot asa. Ideal este sa faci asta timp de 5 minute pe sesiunea deantrenament. Aceste exercitii cardiovasculare le poti face in sala . Poti alerga, pedala cu bicicleta, eliptica ,rame sau orice alt sport care-ti permite sa cresti si sa cobori intensitatea efortului asa cum am spus mai sus. Corpul tau va continua sa arda grasimi chiar si dupa ce te-ai oprit din efort, iar rezultatele vor fi imediate si evidente.

Ce trebuie sa contina dieta ta

Nu este suficient sa faci cel mai bun exercitiu pentru a avea abdomenul dorit. La fel de importanta este si dieta ta. Se stie ca femeile au concentrata mai multa grasime in zona stomacului si a soldurilor decat barbatii. Din aceasta cauza dieta reprezinta un factor foarte important. Nu este vorba despre un regim alimentar draconic si nici de o dieta din care dispar toate alimentele care-ti plac. Ai nevoie de un plan sanatos si echilibrat din care nu vor lipsi produsele proaspete si sanatoase. Trebuie sa-ti faci un calcul simplu: cate calorii bagi in tine si cate consumi. Pana la urma cam la asta se reduce totul si la calitatea produselor pe care le mananci. Alimente recomandate: pestele si brocoli, oua, nuci, branza de vaci (are un continut mai scazut de grasime), legumele, fructele, alimentele integrale. Incearca sa mananci putin si des, cel mai consistent in prima parte a zilei, dar tot timpul sa ai o evidenta a caloriilor. La inceput poate parea putin mai complicat, dar cu timpul o sa te obisnuiesti si o sa stii numarul de calorii continut de alimentele pe care le mananci. Ideal este sa iei intre 5 si 6 mese pe zi si sa renunti la clasicul 3. Daca nu poti gestiona totusi aceasta situatie incearca, o bautura proteica intre mese.. Hidratarea este si ea foarte importanata,trebuie sa bei minim 2 litrii de apa (plata) pe zi

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel