Sari la conținut

Doar câteva pătrăţele de ciocolată vă pot satisface pofta de dulce la fel de bine ca un întreg baton

Conform unui studiu recent al Universităţii Cornell din New York, porţiile mici de mâncare vă potolesc foamea în aceeaşi măsură ca şi cele mari.

Pentru demonstrarea acestei teorii, cercetătorii au chestionat două grupuri de voluntari în legătură cu senzaţia pe care o au înainte şi după ce mănâncă ciocolată, cartofi prăjiţi şi plăcintă cu mere.

Participanţii primului grup au primit 100g de ciocolată, 200g de plăcintă cu mere şi 80g de cartofi prăjiţi, toate echivalând cu 1370 de calorii.

Cei din al doillea grup au primit 10g de ciocolată, 40g de plăcintă de mere şi 10g de cartofi prăjiţi care însumau 195 de calorii.

,,Cei care au primit porţii mai mari au consumat cu 77% mai multă mâncare, însă nu s-au simţit mai sătui decât cei care au primit porţii mai mici”, explică iniţiatoarea studiului Ellen Kleef.

Citeste si:

Toți participanții au avut la dispoziţie la fel de mult timp pentru a mânca și au fost rugați să completeze chestionare pentru a evalua gustul sau familiaritatea cu respectivele alimente.
,,Rezultatele au demonstrat că porţiile de dimensiuni mici pot furniza sentimente de satisfacţie la fel ca porţiile mari. Deci, data viitoare când vă e poftă de o gustare, amintiți-vă că vă puteți simți la fel de mulţumit mulțumit cu o cantitate mai mică” a mai adăugat Ellen Kleef.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.