vineri, martie 24, 2023

Experții canadieni au emis noi îndrumări privind consumul de alcool, după ce dovezile emergente au arătat că trei până la șase băuturi ar putea prezenta un risc moderat de cancer atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Potrivit unui studiu recent, riscul de cancer poate crește substanțial atunci când se consumă băuturi tari sau mai multe în fiecare săptămână. Unii experți consideră totuși că studiul ar putea submina unele beneficii potențiale ale alcoolului.

Te-ar mai interesa: Alimente de evitat la micul dejun. Cum îți faci ră...

Cele mai recente descoperiri sugerează că fiecare băutură suplimentară „crește radical” riscul de consecințe asupra sănătății, cum ar fi boli de inimă, cancer sau accident vascular cerebral, a raportat Medscape.

Adam Shark, Ph.D., om de știință la Institutul Canadian pentru Cercetarea Utilizarii Substanțelor de la Universitatea Victoria, British Columbia, și membru al grupului de experți științifici care a contribuit la ghid, a declarat pentru Medscape Medical News că alcoolul poate fi mai dăunător pentru sănătate decât se credea anterior.

„Alcoolul este mai dăunător decât se credea anterior și este o componentă cheie a sănătății paciențilori”, a spus el.

Te-ar mai interesa: Testul de sânge care ar putea detecta boala Alzhei...

Ghidul canadian a venit după ce dovezile emergente sugerează că persoanele care consumau alcool în limitele recomandate anterior erau dăunătoare.

S-a demonstrat că alcoolul poate provoca cel puțin șapte tipuri de cancer, majoritatea de sân sau de colon.

Băutura este, de asemenea, un factor de risc pentru majoritatea tipurilor de boli de inimă și este cea mai importantă cauză a bolilor hepatice.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: slăbești până în 20 kg în 13 zile RA...

Ghidul definește o „băutură standard” ca:

  • 350 ml de bere sau cidru (5% alcool)
  • 150 ml de vin (12% alcool)
  • 45 ml de băuturi spirtoase, cum ar fi whisky, vodcă sau gin (40 la sută alcool).

În Marea Britanie, NHS recomandă nu mai mult de 170 ml de vin sau șase halbe de bere pe săptămână – în mod ideal, repartizate pe trei zile sau mai mult.

Pe lângă riscul crescut de cancer, Centrul canadian pentru consumul de substanțe și dependența (GCSA) a identificat un risc de rănire și violență ca rezultate adverse legate de consumul de alcool.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoși sunt polipii de colon? Ce trebui...

Folosind diferite praguri de risc de mortalitate, experții din proiect au observat că riscul de cancer a fost scăzut pentru persoanele care consumă două băuturi standard sau mai puține pe săptămână.

Riscul a fost moderat pentru cei care consumă trei până la șase băuturi standard pe săptămână.

În plus, a fost din ce în ce mai mare pentru cei care consumă șapte băuturi standard sau mai multe pe săptămână.

Te-ar mai interesa: Ce risc ai să faci infarct? Un indiciu vital poate...

Doctorul Timothy Brennan, șeful serviciilor clinice la Institutul de dependență al sistemului de sănătate Mount Sinai din New York City, a declarat pentru Medscape: „Este copleșitor de clar că alcoolul afectează diferite părți ale corpului nostru, așa că limitarea maximă a consumului de alcool pe care o consumăm este întotdeauna valabilă. să fie un lucru bun”.

Cu toate acestea, cele mai recente linii directoare au fost întâmpinate cu îndoială de unii experți care cred că subminează potențialele beneficii ale consumului de alcool.

Dan Malleck, profesor de științe ale sănătății la Universitatea Brock, a spus: „Acest tip de cercetare marginalizează adesea alte considerente de sănătate și bunăstare de la alcool”.

Profesorul a sugerat că cele mai recente linii directoare pot declanșa îngrijorări nejustificate în rândul canadienilor care odată se considerau băutori moderati, dar acum se încadrează în categoria „cu risc ridicat”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private