Categories: Stil de viaţă

Doctor: Această carne are cei mai multi paraziți

Din cuprinsul articolului

Nutriționistul rus Dr. Mihail Ginzburg ne împărtășește în ce cazuri tipurile populare de carne pot fi periculoase. El explică faptul că ouăle de helminți și alți paraziți se găsesc cel mai frecvent în carnea de vită, de porc și de miel.

Carnea cu cei mai mulți paraziți

Expertul subliniază că felurile de mâncare din carne în sânge, în care mediul rămâne pe jumătate fiert, pot dăuna grav sănătății. „Dacă pe friptura gătită există încă sânge, există riscul de infectare cu paraziți, așa că este mai bine să refuzați acest fel de mâncare. Dacă produsul din carne este prăjit complet și nu există părți crude, acest lucru protejează complet persoana de paraziți„, adaugă nutriționistul.

Medicul sfătuiește ca acest produs să fie supus unui tratament termic corespunzător și să nu fie consumat pe jumătate fiert – tratamentul termic la o temperatură de până la 100 de grade timp de 15 minute vă permite să scăpați de paraziți.

Între timp, medicul rus Dr. Vasilisa Ponomareva spune că există mai multe tipuri de carne care sunt considerate sănătoase, printre care pieptul de pui, curcanul, carnea slabă de vită și de miel. Acestea oferă nutrienți importanți și pot face parte dintr-o dietă echilibrată.

Cu toate acestea, atunci când consumați acest produs, aveți grijă la conținutul de grăsimi. De asemenea, asigurați-vă că îl gătiți cu atenție și că folosiți doar ingrediente de înaltă calitate.

Medicul amintește că consumul unor cantități mari din acest produs poate fi nesănătos. Recomandarea expertului este să consumați doar 400-600 de grame pe săptămână, în funcție de necesarul de calorii.

Expertul adaugă că pieptul de pui conține o cantitate mare de proteine de calitate. Mai ales partea albă este o sursă bună de proteine slabe. În plus, acest produs este bogat în vitamine din complexul B și minerale precum fierul și zincul.

Curcanul are un conținut scăzut de grăsimi, dar este bogat în nutrienți. La fel ca pieptul de pui, acest produs are un conținut scăzut de grăsimi și o sursă bună de proteine.

Curcanul conține, de asemenea, nutrienți importanți precum fier, zinc și vitamine B. Carnea de vită, pe de altă parte, este, de asemenea, bogată în nutrienți, inclusiv proteine ​​de înaltă calitate, fier, zinc și câteva vitamine B, însă are un conținut mai mare de grăsimi în comparație cu puiul, conchide sursa.

Recent Posts

Alertă ANM: Pericol de inundații și viituri în nouă județe din țară

Alertă ANM. Hidrologii au emis un avertisment de cod galben pentru inundații pe râurile din…

33 de minute ago

O nouă terapie revoluționară pentru cancer, disponibilă și în România. Rafila: „Este cea mai mare investiţie destinată pacienţilor oncologici”

O nouă terapie revoluționară pentru cancer va fi disponibilă și în România. Ministrul Sănătăţii, Alexandru…

52 de minute ago

Cum e posibil să primești pensie de 17.000 de lei fără nicio zi de muncă

Pensie de 17.000 de lei fără nicio zi de muncă, pare imposibil dar e adevărat,…

o oră ago

Lucrătorii cei mai expuși riscului de a dezvolta astm bronșic. Lista celor 11 profesii cu risc mare de astm profesional

Lista celor 11 profesii cu risc mare de astm profesional. O firmă de avocatură specializată…

2 ore ago

AstraZeneca retrage vaccinul anti-covid nivel global. Compania se confruntă cu provocări legale în privința efectelor secundare

AstraZeneca, cel mai mare producător de vaccin COVID-19, a început retragerea globală a Vaxzevria, invocând…

2 ore ago

Citeste si: