Sari la conținut

Doctor: Acesta este cel mai bun mic dejun anti-demență

dementa
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome precoce ale demenței

Pentru a preveni demența senilă, trebuie să vă obișnuiți să consumați alimente bogate în vitamine B de la o vârstă fragedă. Acesta este sfatul nutriționistului rus Dr. Marina Sorokina. Ea ne împărtășește, de asemenea, ce ar trebui să includă micul dejun ideal.

Micul dejun ideal împotriva demenței

„Nu în zadar spun nutriționiștii că cea mai importantă masă a zilei este dimineața. Este important să luăm micul dejun la aproximativ o oră după ce ne-am trezit din somn.

În acest caz, ar trebui să beți un pahar de apă caldă cu o jumătate de oră înainte pentru a accelera metabolismul. Iar în timpul micului dejun ar trebui să mănânci exclusiv alimente care conțin multe substanțe nutritive benefice. Dar se pare că prima masă este importantă și pentru menținerea sănătății mintale – prevenirea bolilor Alzheimer și Parkinson”, spune expertul.

Nutriționistul notează că cel mai bine este să începi ziua cu ouă de găină – fierte, poșate, prăjite sau omletă. Acestea sunt bogate într-o substanță valoroasă – colina, care are un efect benefic asupra sănătății creierului, reduce inflamațiile și îmbunătățește activitatea acestuia.

Potrivit nutriționistului Marina Sorokina, alimentele bogate în vitamine și minerale vor ajuta în acest sens.

„Este important ca la micul dejun să obținem multe vitamine B din alimente, care sunt cele mai bune ajutoare în prevenirea apariției demenței senile. Și cu cât mai devreme începe o astfel de prevenire, cu atât mai mare este probabilitatea de succes”, subliniază nutriționistul.

Ceaiul negru sau cafeaua

Dintre băuturi, este mai bine să alegeți ceaiul negru sau cafeaua – acestea nu numai că energizează și dau energie, dar și protejează celulele organismului de toxine (un alt dușman al sănătății și al bătrâneții fericite).

Componentele active din boabele de cafea împiedică formarea proteinelor patologice care se formează în țesutul cerebral și provoacă bolile Alzheimer și Parkinson.

Un efect similar al consumului regulat de cafea a fost demonstrat în legătură cu demența senilă, mai notează expertul. Băutura are un ușor efect diuretic care are un efect benefic asupra funcției renale.

Cafeaua este utilă în cazul constipației, deoarece stimulează tractul digestiv, ajutând inclusiv la funcționarea normală a intestinului. Este considerată un mijloc de prevenire a bolii biliare, deoarece componentele benefice din ea reduc riscul apariției calculilor biliari. Aminoacizii conținuți în boabele de cafea ajută la contracararea efectelor acidului lactic în cazul gutei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel