Sari la conținut

Doctor: Aceste fructe și legume vă împiedică să pierdeți în greutate

Sursă foto: Getty Images

Dacă vrei să slăbești, mănâncă multe fructe și legume – acesta este un fapt cunoscut de toată lumea. În dieta prevăzută, alimentele conțin nu numai multe substanțe utile, ci adesea mai multe calorii. Acest lucru îl spune nutriționistul rus Dr. Vasilisa Ponomareva.

Fructe și legume care interferează cu pierderea în greutate

Expertul enumeră care sunt acestea. În 100 de grame de fasole albă conțin până la 237 de kilocalorii. Aceeași cantitate de boabe de soia are 329 de kilocalorii. O sută de grame de linte conțin 270 de kilocalorii, iar aceeași cantitate de năut conține 305 kilocalorii.

„Cartofii dulci sunt acum o alternativă populară la cartofii tradiționali. Cu toate acestea, ei sunt mai calorici, cu aproximativ 111 kilocalorii la 100 de grame.

Avocado este, de asemenea, o adevărată bombă calorică. Un avocado întreg (230 de grame) conține 500 de calorii”, adaugă nutriționistul. Ar trebui să consumați anumite tipuri de fructe doar cu moderație dacă vreți să slăbiți.

De exemplu, o banană (110 grame) conține 105 calorii, iar o mână de struguri (165 de grame) 117 calorii. Un măr sau o pară conțin, de asemenea, aproape 100 de calorii. Fructele care conțin mult mai puține calorii sunt căpșunile, zmeura sau coacăzele negre.

Doctor: Această legumă ieftină înlocuiește carnea

O legumă ieftină este un substitut excelent pentru carnea de porc, vită și pui. Potrivit nutriționistului rus Dr. Marina Sorokina, fasolea poate fi folosită pentru a face tocănițe delicioase și alte mâncăruri gustoase.

Dacă sunt consumate de cel puțin 3 ori pe săptămână, acestea vor contribui la creșterea hemoglobinei, la dezvoltarea musculaturii, la dublarea rezervelor de energie și la îmbunătățirea digestiei datorită cantității mari de fibre.

Beneficiile fasolei

În continuare, medicul subliniază că mâncărurile din fasole (în special fasolea verde) sunt deosebit de benefice pentru persoanele cu patologii cardiovasculare sau cu un risc crescut de a le dezvolta.

Cert este că, pe lângă proteine, fasolea este bogată în vitamina K, care este utilă pentru întărirea pereților vaselor de sânge și a mușchiului cardiac. Persoanele care au o cantitate suficientă din acest oligoelement în sânge au șanse minime de a dezvolta accident vascular cerebral, atac de cord, angină pectorală și alte boli periculoase.

„Absorbția vitaminei K va fi favorizată de acidul folic și de potasiu, care sunt, de asemenea, abundente în produs. Datorită lor, nivelul colesterolului din sânge și presiunea din artere se vor afla mereu în limite normale”, spune expertul.

Beneficii pentru inimă și vasele de sânge – arginina conținută în fasole este implicată în metabolismul azotului, creând un efect asemănător cu cel al insulinei, care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge și reduce riscul de apariție a diabetului.

Acidul folic poate reduce nivelul de homocisteină, ale cărei niveluri ridicate reprezintă unul dintre factorii care cauzează boli cardiace și vasculare. Concentrația mare de magneziu din fasole afectează circulația sângelui.

Beneficii pentru intestin – fasolea conține o cantitate mare de fibre

Fibrele vegetale au un efect benefic asupra sistemului digestiv, ajutând la curățarea intestinelor și la eliminarea deșeurilor și a toxinelor. O cană de fasole satisface necesarul zilnic de fibre al organismului.

Beneficii pentru imunitate – sulful din fasole are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar și crește rezistența organismului la infecții. Proprietățile antioxidante accelerează eliminarea toxinelor și îmbunătățesc sănătatea sistemului imunitar. Cu un conținut ridicat de vitamine și oligoelemente, fasolea conține mulți nutrienți esențiali pentru organism.

Fasolea roșie este deținătoarea unui record pentru conținutul de aluminiu, bor, potasiu, calciu, magneziu și cupru. De asemenea, conține mult sulf, fosfor și fier. Vitaminele B, precum și C, E, K și aminoacizii esențiali sunt necesare pentru funcționarea normală a organismului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel