marți, iunie 28, 2022

Doctorul Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, a transmis în cursul ziei de astăzi că unitatea medicală pe care o manageriază și-a crescut capacitatea locurilor destinate pacienților covid, potrivit BZI.

„În contextul creşterii numărul de cazuri Covid-19 am mărit capacitatea de îngrijire a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus în Spitalul de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi concomitent cu reoperationalizarea secţiei exterioare de la Leţcani. Toate acestea începând cu 1 februarie 2022”, a declarat dr. Florin Roşu.

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

Potrivit medicului, în acest moment la Iași sunt disponibile 35 de locuri destinate pacienților covid-19.

„În cadrul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi sunt îngrijiţi în aceste momente peste 150 de pacienţi Covid-19 pozitivi, 40 pacienţi non-Covid-19. Dispunem de 35 de locuri libere destinate îngrijirii pacienţilor Covid-19, iar în cadrul secţiei exterioare Leţcani am operaţionalizat 10 locuri pentru forme medii şi 6 locuri la ATI. Primul pacient de ATI a fost admis şi urmează în cursul zilei de astăzi în funcţie de triajul pacienţilor să realizăm şi primele internări ale pacienţilor cu forme medii”, a transmis dr. Florin Roşu.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

Cu acest prilej, dr. Florin Roșu a realizat un clip prin care ne învață cum să ne efectuăm corect un test pentru depistarea virusului sars-cov-2. Dr. Florin Roșu a prezentat toate componentele unui kit de testare și pașii care trebuie urmați pentru a obține un rezultat corect.

„Cum facem un test rapid, un test care ne ajută să ne orientăm, un test efectuat corect, un test atât de necesar în zilele noastre. Dacă discutăm despre testul recoltat de la nivelul nazo-faringelui avem nevoie sigur de mai multe elemente (n.r. vezi în video)”, a transmis dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Te-ar mai interesa: Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid la nivel m...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private