Sari la conținut

Avertismentul dr.Florin Roșu: ne confruntăm cu o creştere bruscă a cazurilor cu insuficienţă respiratorie acută datorată virozelor şi gripei.Nu mai folosiți aceste leacuri băbești!

dr florin rosu
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Domnul doctor Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași

Medicii se confruntă în această perioadă cu o „creștere alarmantă” a numărului de cazuri de viroză și gripă ce prezintă insuficiență respiratorie, este avertismentul lui Florin Roșu, medic primar ATI și managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

„Din nefericire, constatăm o creştere alarmantă a numărului de cazuri care prezintă insuficienţă respiratorie, viroze respiratorii, cea mai severă fiind gripa”, a declarat dr Florin Roşu, citat de Ziarul de Iași.

Potrivit medicului, aceste cazuri necesită îngrijire în spital, fie în regim de spitalizare continuă, însă au fost şi cazuri care au fost duse în terapie intensivă. Bolnavii aveau simptome precum febră, dureri musculare, dureri de cap, tuse şi stare generală de slăbiciune.

BPOC este o afecțiune pulmonară cronică
Sursă foto: Getty Images

Pentru a preveni astfel de situaţii, el recomandă persoanelor care au simptomatologii specifice virozelor sau gripelor să se adreseze unui medic.

„Nu temporizăm prezenţa la medic, nu folosim ‘leacuri băbeşti’ sau ce ne recomandă rudele sau prietenii, şi nu iniţiem tratament cu antibiotic decât la recomandarea medicului specialist. Recomand vaccinarea, purtarea măştii de protecţie, prezentarea în vederea unui consult de specialitate la cea mai mică modificare a stării de bine a organismului. Nu uitaţi, gripa poate ucide”, a transmis dr Florin Roşu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel