luni, noiembrie 29, 2021

Doi micuți din Marea Britanie, de 11 și 16 luni au fost vindecați de leucemie în stadiu terminal. Ambii copii sunt în remisie la un an de la terminarea tratamentului. Medicii londonezi au folosit celule

Te-ar mai interesa: Un nutriționist de la Harvard divulgă cele 5 alime...

ale sistemului imunitar, modificate genetic, pentru a trata cancerul. 

Cei doi bebeluși diagnosticați cu leucemie în stadiu terminal au fost tratați, fără succes, cu metode tradiționale. Apoi, doctorii de la London’s Great Ormond Street Hospital le-au injectat celule ale sistemului imunitar create să atatce celulele canceroase.

După un an, doctorii au descris răspunsul la tratament al micuților ca fiind un adevărat miracol și că acesta este primul tratament de succes împotriva cancerului. De asemenea, speră că terapia celulară poate fi folosită și pe viitor.

Tratamentele cu celule

Te-ar mai interesa: VIDEO. Cum se realizează testul de salivă la copii...

T modificate genetic sunt noi, radicale și încă nu se găsesc pe piață, însă au fost un adevărat succes împotriva cancerelor de sânge.

Layla Richards (16 luni)  fost primul copil care a primit terapia după ce a fost diagnosticată cu leucemie limfoblastică acută. Părinții ei au vrut să încerce orice să-i salveze viața, după ce chimioterapia a eșuat. ”Le-am spus doctorilor să încerce orice, chiar dacă nu a mai fost folosit niciodată. A fost înspăimântător la început pentru că terapia nu mai fusese încercată pe oameni, însă trebuia să facem ceva pentru că micuța avea dureri mari” a spus mama

Te-ar mai interesa: Vaccinurile anti-COVID, eficiente împotriva varian...

fetiței.

 

Te-ar mai interesa: Alimente cu efect antiviral. Nutriționist: Ajută l...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri