marți, iunie 28, 2022

Poftele alimentare pot ascunde grave probleme de sănătate. Ce se află în spatele nevoii de a mânca ciocolată, pizza sau chipsuri

Potrivit revistei Cosmopolitan, nevoia de a mânca alimente dulci sau sărate poate indica adesea o deficiență sau chiar o boală. Dacă știi sigur că nu ești însărcinată, poftele mari pentru anumite alimente pot indica o problemă de sănătate, așa că acordați o atenție mai mare acestora.

Te-ar mai interesa: Ciroza: Alimente de EVITAT pentru a salva ficatul ...

Deși aparent inofensive, alegerile dvs. cu gustări ar putea reprezenta o imagine mai bună despre starea ta de bine. Iată șapte alimente pe care le consumați mult, care ar putea încerca să vă spună ceva …

Ce se poate ascunde în spatele nevoii de a mânca ciocolată, pizza sau chipsuri

Pizza

Unul dintre cele mai îndrăgite ingrediente ale unei pizza este brânza. La urma urmei, când vă imaginați o pizza, vă imaginați cașcavalul întins în timp ce trageți o bucată fierbinte din farfurie. Dorința de pizza (sau doar brânză) este un semn că ai putea avea un conținut scăzut de acizi grași, care sunt esențiali pentru sănătatea ta.

În loc să alegeți pizza cu brânză (care poate avea un conținut ridicat de grăsimi saturate), puteți alege alte opțiuni, inclusiv nuci crude, somon și semințe de in. Știm, nu este la fel de cremos sau gustoasă, dar s-ar putea să vă obișnuiți să le mâncați după un timp. Și cine știe, poate poftele tale de pizza vor dispărea.

Te-ar mai interesa: Horoscop Iulie. Cât de norocoși sunt nativii acest...

Ciocolata

Potrivit Care2.com, pofta de ciocolată ar putea fi un semn că ai un conținut scăzut de magneziu.Ciocolata are un conținut ridicat de magneziu, deci are sens. Magneziul este important pentru funcția musculară.

Care2.com sugerează să alegeți mai puțin soiurile de ciocolată încărcate cu zahăr. Și, de asemenea, să vă îndreptați atenția spre ciocolata neagră când simțiți că apare pofta de dulce. De asemenea, puteți amesteca pudra de cacao organică într-un smoothie. Peștele și nucile au, de asemenea, un conținut ridicat de magneziu (deși, dintr-un anumit motiv, oamenii nu doresc aceste lucruri la fel de mult ca ciocolata).

Te-ar mai interesa: Alzheimer cu debut precoce : Dacă tot SPUI asta, a...

Ce probleme de sănătate ascund poftele alimentare

Bomboane

Cine nu iubește bomboanele? Chiar și medicul dentist iubește bomboanele, pentru că are mereu de lucru. Cu toate acestea, potrivit Cosmopolitan, a mânca o mulțime de bomboane nu înseamnă doar că încercați să vă re-trăiți copilăria, ci ar putea însemna probleme mai mari.

De exemplu, pofta de ursuleți și urși gumoși ar putea indica faptul că sunteți pre-diabetic, potrivit sursei. Înseamnă că zahărul din sânge este mai mare decât ar trebui, dar nu este încă în domeniul diabetului zaharat. Urgența de a urina adesea este, de asemenea, un marker major în care consumul de bomboane ar putea să vă trimită un mesaj.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: Factorul non-die...

Chipsuri de cartofi

Acestea ar putea fi regele gustărilor sărate, iar creierul nostru este „setat pe sare”, notează mindbodygreen.com. Deoarece sarea este esențială pentru viață, suntem proiectați să o dorim din plin. Până destul de recent în istoria omenirii, nu era atât de ușor să obții săruri naturale. Nu puteai să iei, pur și simplu, o pungă din magazinul din colț.

Majoritatea oamenilor primesc mai mult sodiu (sare) decât au nevoie pe zi. Cu toate acestea, motivul poftei de ceva sărat ar putea fi că aveți un conținut scăzut de minerale, cum ar fi magneziul și zincul, care au o nuanță „sărată”. Încercați să creșteți aportul de alimente sănătoase, inclusiv „legume marine dens-minerale”, cum ar fi algele. 

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Înghetata

Dorința de înghețată ar putea fi modul în care corpul tău se confruntă cu inflamații minore ale stomacului. Specialiștii consideră că dorința de a ronțăi cuburi de gheață simple a fost asociată cu un deficit de fier în trecut.

BBC Good Food spune că gheața este eficientă în ameliorarea inflamației gurii și a limbii, care ar putea fi un semn de anemie (deficiență de celule roșii din sânge sau hemoglobină).

Știai că și pofta neexplicabilă de apă poate indica probleme de sănătate?

Ți-e poftă mereu de apă? În timp ce îți potolești setea cu un pahar mare și rece de apă este perfect natural și sănătos. Dar dacă te gândești mereu unde sunt cele mai apropiate fântâni de băut când ieși la plimbare, ai putea avea de-a face cu o problemă mai mare.

Pofta de apă poate indica de fapt tensiunea arterială crescută sau chiar poate fi un semn de avertizare pentru diabet. Potrivit Livestrong, ai putea să suferi de diabet insipid – o formă rară a bolii – care afectează rinichii și vă determină să urinați mai des, simțind astfel nevoia să beți apă în mod constant.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private